Kawan2 kite...!

Friday, July 24, 2009

PTD...???


semalam saat aku smpai dan menjejakkan kaki dirumah je terus abah beri aku sepucuk surat yg bentuknya seperti Slip Gaji.. hairan jugak, kerana ini merupakan kali pertama aku dpt surat letterhead dari JPA setelah 5bulan mendaftar atas paksaan ibunda terchenta... aku lantas membaca surat yg sedah diketahui isinya terlebih dahulu oleh org yg mmbukanya (xlain dan xbukan abah aku leeee)..
oowh, surat panggilan exam utk kemasukan PTD. ape ntah la agaknye keje ptd yg kakak aku duk suke sgt suh aku pg. aku pn xtau camne aku bole masuk kn jawatan tu dlm list2 permintaan aku. ni msti kje kakak2 ku. aku xtau laa sama ada nk pegi atau x. tm[at ambil periksa tu pn aku xtau kt mn n harini pun xsempat aku nk search (xde hati sgt nk search) dari dlm google earth...
aku dlm dilema laaa....shud i go @ shudn? aku dh ada kerjaya tetap yg sedang mmbangun walopon menurut kata mak aku...nnt dh tua xde pencen ssh... alaaa....tua nnt pk lain laaa.. hahahaaaaa...ntah2 xsmpat tua dh kiamat. kihkih... ape laaa!!
aku masih dalam dilema. 8 ogos 09... either 2go @ not to go? kalo xpegi mcm tolak rezeki. kalo pegi macam xbersyukur dgn ape yg dh ada.... aduiiii laaa....awat la ssh sgt. knp sethn yg dulu dia x pggil (camne nk pggil dh aku baru je daftar).. ngok ngek sungguh laaa...
camne reader? haruskan aku pergi....? ini pun di anggap rezeki nk kawen ke??
oh Tuhan...guide me pls.....

nota kaki: dh lama xbincang psl kawen...tetiba masalah career enhancement menyelit masuk... hikhik

2 comments:

james said...

hang pi je laa, bukan belum tentu dapat. tak rugi pun..alaa kalau rugi pun sehari gaji ja. experience. kalau dapat timbang2 laa elok2. mak bapak standard laaa, nak anak2 kerja kerajaan, tua2 ada pencen. secure. tapi career advancement stagnant la sikit. maybe paling besar boleh jadi ketua pengarah gaji belas2 ribu.

ciNDerella stRikEr said...

tq 4d advise james.... aku dh amek cuti pn haritu. mujur bos xty pape...kalo aku jwb nk attend exam ptd..ape la agak2 nye reaction dia ek...?
aku pg je la sebagai pengalaman dlm idup..huhu