Kawan2 kite...!

Monday, August 31, 2009

......Misi Seterusnya Dilancarkan.....

Semalam...Cik Nad sempat laaa luangkan masa utk shopping dgn kakak 2 dan abg Cik Nad. Misi utama Cik Nad nk serbu Sale BONIA di sogo KL. Walopon Encik Tunang masih belum tahu misi Cik Nad (ketika tu laaa), tp semangat Cik Nad yg berkobar2 dan membara utk melunaskan impian Cik Nad. Sebenarnya, kakak Cik Nad nk ke Sogo utk beli handbag (buat mak) dan purse (buat abah). Kakak Cik Nad ni mmg kuat membeli (atau dlm kata lain Shopaholic) heheee... Tp bagus la jgk kn...krn niat yg murni nya itu maka tercapai lah jgk impian Cik Nad nk shopping kaw2 time Sale BONIA. Cik Nad mmg gile dgn jenama ni...ntah ape la yg menariknya...tp bg Cik Nad, design BONIA mmg exclusive & tiada bandingnya dgn jenama laaaiiinnnn.....(pandangan mata Cik Nad laaa). Org ckp LV tu kelasss, bg Cik Nad design dia lebih kurang sama je slalu...dah la terlalu mahal..so hanya BoNIA di hati Cik Nad.

So..sesampai je kt SOgo, Cik Nad pun pg la serbu kt bahagian Sale Bonia kt bhgian tgh2 Shopping Complex tu. Pegang yg ni xkena, pegang yg tu xkna....ambik ni xminat....kakak pun buat muke seposen je bila memilih beg tgn utk mak. Ish....knp la yg Sale ni langsung xmenarik minat aku dan kakak. Memang la harga diskaun dasyat2....tp design yg diletakkan adalah design lama (menurut kakak Cik Nad yg lebih arif dlm bidang ni) heheee.... Cik Nad dan kakak saling berpandangan. Camne kakak...budget dh ngam dh tp xberkenan. Gtu la lebey kureng ayat Cik Nad nk ty idea kakak. Akak pun xmau la beli ala kadar je utk mak pakai raya ni. Time tu Cik Nad tau la yg kakak pun sependapat gak. Kakak suggestkan agar kitorg masuk Butik BONIA yg sememangnya we all tau tiada diskaun utk new arrival item. Cik Nad serba salah takut terlebih budget (walhal encik tunang masih belum membentangkan bajet tahunannyaa....heheheee). Sampai je kt butik tu terus mata Cik Nad tertumpu pada 1 rekaan baru set Beg Tangan dan Kasut... Aduish....tertera new arrival pada bahagian itu menyebabkan Cik Nad takut2 utk mencapai nya. So Cik Nad pun merayau2 laaa dlm butik tu...dgn harapan ada lain yg berkenan d hati. Kakak pun dlm waktu yg sama sibuk memilih beg utk mak. Puas...pilih2....yg 1 tu jgk terbayang dimata..... Puas Cik Nad cube lupekan...tp tetap itu jgk yg terbayang..heheheee. Kakak yg jgk berkenan dgn design pilihan Cik Nad suggest kn utk kol Encik Tunang terlebih dahulu memandangkan harga yg dilabel kn agak tggi. Tanya budget dia dlu...baru bole buat keputusan.. Camtu la nasihat kakak... Berpuluh2 kali kol baru Encik Tunang jwb (cet rupenya dia mmbuta...mmg la...kt sana masih awal pagi...so Cik Nad dh bantu kejutkan dia sahur skali...heheeee) dia pun memberi bajet nya dan Cik Nad amatlah hepi teramat2 yg sgt2 (eh apaaadaaa ayat gtu) krn budget tersebut match dgn pilihan hati Cik Nad....tanpa perlu bicara pjg (takut Encik Tunang ubah pikiran sbb tunang dia tertunjuk riak exited yg lebih2) Cik Nad terus cuba menggayakan Beg tangan dan set kasutnya. Cik Nad mmg suke kaler pastel yg bole digayakan dgn baju kaler ape pun. Cik Nad hepy sgt sbb kakak ckp match dgn kulit Cik Nad yg putih gebu ni... heheheheeee. Cik Nad terus la confirm amek. Cik Nad pun nk puji pekerja kt butik tu yg sudi layan kami dgn mesra dan penuh senyuman...bertambah gembira la hati Cik Nad walopon perlu mengeluarkan beriban2 tuh. Adoi laaa....duit, mudah sungguh terbang.

Lps je dpt beg n kasut Cik Nad, kakak ajak Cik Nad ke Butik Sembonia utk membeli beg tgn mak. Pilih punya pilih...masih belum berkenan. Last2 cik Nad dan Kakak bersetuju utk belikan mak beg tgn rekaan terkini Sembonia berharga RM500 yg bersesuaian dgn gaya dan citarasa mak. Harga beg tgn ini amat berpatutan dgn design terkini dan sesuai utk mak beraya sakan. Bagus kakak ni, xberkira utk mak asalkan kami ber2 puas hati tersgt2. Hmm...Cik Nad dan kakak rasa mau tergelak pun ada... Time2 sale mcm ni sepatutnya bhgian longgokan yg kami serbu....ini tidak...dua2 beradik ni pg serbu dlm butik pula... Hye laaa mata...knp yg mahal juga yg ko berkenan.....!!

Lps membeli di bhagian perempuan, Cik Nad mengajak kakak pergi ke kedai jam di sebelah maybank Sogo KL. Encik Tunang pesan kn utk tgk kalau2 jam Bonia Impiannya masih ada d ctu. Hampa Cik Nad bila set jam Bonia yg Encik Tunang berkenan sudah dibeli org dan hanya ada 1 design sj d Msia. So terpaksa la Encik Tunang mmbeli jam tangan di sana. Bagi Cik Nad, jam tangan xberapa penting sgt krn jam tangan pemberian mak Cik Nad (jenama crocodile hadiah kecemerlangan Cik Nad dlm SPM) masih lg elok di gunakan sehingga ke harini dan sentiasa Cik Nad bw kemana2 sahaja. Tp kalo Encik Tunang nk beli....terpulang la bagaimana bntuknya pun. Krn Encik Tunang arif dgn taste Cik Nad.

Kmudian Cik Nad dan kakak bergerak ke Men's department. Misi kali ini utk dpt kan purse dan seluar abah. Mudah untuk memilih dgn harga berpatutan (biasa la barangan lelaki...mahal lebih dari wanita...sbb itula lelaki jarang shoping). Purse Bonia dgn design menarik telah pun selamat dibeli utk abah.

Purse utk Abah


Seluar Slack jenama yg sama juga telah dibayar dikaunter. Dlm pada tangan berat memegang semua barang yg dibeli...smpat jg Cik Nad usha2 set purse & belt utk hantaran kpd Encik Tunang. Sekali lg Cik Nad kol Encik Tunang (nada suara masih ngantuk masih ada sedangkan aku semakin active meneruskan misi) nk tanya pendapat dia. Brg utk abg kita beli sama2 ye syg... Ayat yg sememangnya sudah aku agak. Encik tunang agak cerewet dgn kualiti brg2 seperti itu. So, i hv to admit. Kne tggu Encik Tunang balik ke msia dlu.

Selesai misi di Sogo (habis dgn jayanya)....barang2 yg sudah dibeli dihantar ke kereta terlebih dahulu. Maklum laaaa bulan puasa, kudrat tidak sekuat semangat shoping Cik Nad. heheheeee..... Sebelum melangkah keluar dari Sogo (menuju ke Ariani dan Jakel) kami berjumpa dgn 1 lg grup adik beradik Cik Nad yg jg turut mnjaya kn misi mereka sendiri. Kak nim (kakak Cik Nad yg ke2) smpat sambar sepasang kasut Bonia yg kelas gtu semasa happy hour, Abg Din (husbandnya) jg sempat sambar baju dan kasut kulit Bonia. Abg Cik (kalo masih igt yg akan akan bersanding sekali dgn Cik Nad next year) tidak sempat sambar ape2 krn tunangnya tidak turut serta. Tp yg m'hepi kn Cik Nad, di butik Bonia itu....Abg Cik pon minat gak dgn design beg tgn yg Cik Nad beli td. Bila Cik Nad bgtau yg Cik Nad beli beg tu...dia terkejut sbb dia pun minat beg yg sama cuma kaler berbeza. Tp Cik Nad dh beli dlu...so Cik Nad menang. heheheee..... Kemudian kami adik beradik menuju ke Jakel dan Ariani utk beli kain dan tudung dgn jaya nya. Sempat la solat zuhur di Jakel. Walopon sempit tp Alhamdulillah la ada gak disediakan tempat. Shoping2...jln2... balik2 dh melepek di rumah keletihan.

So setle la sedikit demi sedikit persiapan kawen Cik Nad. Oh ye...lupe plak yg Cik Nad dh sempat grab kemeja Bonia utk Encik Tunang time belikan abah seluar slack. Cik Nad suke tgk dia pakai kemeja itam...so Cik Nad beli la kaler itam...kalo dia komplen panas...Cik Nad bg kt org len je...heheheeee
Ok laaa....semoga xjemu baca kisah Cik Nad...

Daaa....


2 comments:

raptorarena said...

eh..ada yg xsetel lg hal kawen tu..kad jemputan khas untuk azam di johor bahru..

pastikan pos ye..

hehe..

hav a nice day!

ciNDerella stRikEr said...

insyaAllah En Azam. nnt akan d post kn...sila la rajin tggl kn alamat ye.
tq