Kawan2 kite...!

Tuesday, August 4, 2009

Memang Hampeh......



Ni kirenye sbg luahan hati aku yg agak tengah berapi n bengang cam nk terkam je dak tu. Dak tu??? Budak yg dimaksudkan adalah bdk praktikal yg sgt la xbergune diletakkan dibwh seliaan aku…tgk la nnt lecturer dia dtg… biar aku failkn dia baru padan muke.. ayat serius tertekan ni. Dgn sikap dia yg baru 3hari masuk praktikal kt tmpat aku, mule nk kerek. Dasar minah hampeh.

Hari pertama masuk opis, ngan muke berlagak cam anak dato’…padahalnye dtg keje naik moto kapcai je… aku bkn nk hina knderaan dia…asst aku pn naik moto gak, tp xde la wat muke berlagak cam dia.. langsung xfriendly… langsung berlagak poyo. Aku hairan la org camni pun ada gak. Aku dlu time praktikal (walopon praktikal free dan bakal bergelar jurutera) ttp respek staff, walopon kerani..nk balik pun tggu staff balik dlu….ni x..pkol 5 nk mntak balik awal, dah la ada elaun pastu plak nk suh wat kje sume xtau. Mmg dasar budak poli yg hampeh..(tp bkn semua cam dia sbb asst aku dlu pn dak poli je…tp pandai respek).

Hari kedua nk je aku lepuk kepala minah tonjeng ayam nih..aku suh dig out file cari letter pun xreti. Aku rasa anak sedara aku kt mrsm tu pn tau cari. Mmg la dasyat minah haprak ni n knp la dia dibwh seliaan aku. Last2 asst aku yg degree holder gak yg cari. Ish, memedihkan mata je. Tp xpe laaa…aku sabar kn lagi. Aku nk attach dia pg site je pasni. Meluat nk tgk muke dia. Tp kesian lak sbb dia pompuan, so aku berthn lagi laa… mujur la aku ni masih ada perikemanusiaan, kalo x aku suh dia tggu site dari pagi smpai ptg pantau kje2 mat indon kt banglo kwn dato’ tu. Heheee…. Tp mmg hampeh, dasar xtau bersyukur.

Hari ketiga, awal2 pagi aku sampai aku tgk attendent dia. Pkol 9 baru smpai, means beberapa minit sblm aku smpai. Waaaahhh…ni dh mcm kisah nk lwn tokei ni. Xpe2, aku masuk bilik ku dgn senyuman lg…sbb xmau mood aku spoil ngan dak keparat nih. Lg pulak, aku ada meeting yg sgt penting harini…projek rahsia yg company aku tgh berusaha melobi sedasyat2 nya… heheee….and d best part is..aku lead the project. Tp dak sial tu dah memanaskan lagi hati aku dan #@%@^&!@!)@# punya budak telah melakukan sesuatu yg $@$! la bagi aku.

*

*

Begini ceritanya

*

*

Disebabkan harini bday boss aku, jadi aku dgn baik hati telah ofer diri nk bli kek (hasil duit kitorang kumpul sama2) kt area sri gombak yg kek nye sedap sgt. So aku agak terkejar2 sbb meeting aku start pkol 1130am. So pkol 1030am aku pn kuar la dgn asst aku g kdai kek tu, dan tinggal la dak $@$! tu kat opis SRc. Dgn harapan setidak2 nye jika guest aku dtg nnt dia bole tlg entertaint. Selesai je beli kek, kak ila (PA boss) kol ckin (asst aku) dan bgtau Mr Philip Doyle (IBS Master from Australia) dh sampai utk meeting tu. Aku tgk jam kt tgn, baru pkol 1115am means aku ada masa lagi smpai opis. Bergegas aku balik n sampai bilik aku ty mn mat saleh tu…dak $@$! yg supposely lyn dia jap bg pihak aku ble plak jwb xtau. X ke hampeh. Then aku kol mat saleh tu balik, dia dh otw balik opis dia bcos igt xde meeting. No 1 inform him where im off to. Xke bodoh nye dak $@$! tu smpai nk ckp “Nadirah will be back soon” kt mat saleh tu pn xreti. So keadaan dia ada kt opis aku xubah seperti drawing yg aku gantung tu je. So aku ingat esok aku nk gantung dia je laa… sng cite. Aku dh kelam kabut sbb meeting ni purpose yg utama nk quot harga dia dan compare dgn convensional method. Aku cuak gile takut boss marah. Aku call lg mat saleh tu kalo2 dia nk patah balik for the meeting n thousand sorry dh aku ungkap kn kt dia (walopun bkn slh aku)… dia plak ble ckp xsihat n xlarat nk patah balik. Hampa sungguh aku. Aku pun terus call bos…thanx God boss xmarah (maybe his bday so mood baik sket).. heheheee. Tp aku mmg ngamuk abis dlm opis harini, abis agenda aku tersangkut kerana dak praktikal yg xtau praktik. Hampeh….. tp bila aku g department lain, dak praktikalyg lain bagus je. Atleast tau la jgk respek aku. Mood aku swing abis, dan aku berjanji akan bersikap tegas n xkn bg muka dh kt dak praktikal.

Aku harap, sesiapa (yg dh baca amukan aku ni) baru nk masuk keje atau start praktikal…tlg la ye… hormati senior (xperlu la sampai tabik2..cukup senyuman) dan lakukan lah tugas sebaik mgkin jgn ala kadar je cos company r not paying u for free.

Bwh ni ada la sket gmba kek bday bos aku yg dh dipotong…saja nk share dgn korg. Bos hepi je ty sape yg plan, tp semua diam je…heheeee…..diorg ni malu2.



bday kek Boss (the baker cottage)

handmade bday card to Boss

3 comments:

Arysha Ismael said...

aku suka kaler merah tapi kalu smpi dah tulisan pun kaler merah aku xleh nk baca la minah..tukar kale cepat...cepat2 tukar

ciNDerella stRikEr said...

merah tu tandanya marah...so time marah mn bole gune kaler lembut2..nnt xjd marah. hahaaa....
tggu next entry aku tukar kaler.. ko nk kaler pe???

Arysha Ismael said...

xkesah la kale ape2 pun asalkan aku leh baca.. :P