Kawan2 kite...!

Sunday, January 3, 2010

Weekend With BFF

Weekend ni Cik Nad habiskan masa dgn my bff yg sama2 blaja d USM. Amy (engineer di GAMUDA yg juge akan mnjadi pengapit Cik Nad time nikah nnt) and azie (Lecturer USM yg sgt sporting turun dari Penang).

Cik Nad sgt laa hepi dpt habiskan 2 hari dgn diorg. New year 2010 sgt hepi dgn diorg nih. heheee... jom cerita xtvt kitorg. Jumaat (1/1/10 - cantik tarikh ni kan...tarikh pertunangan angkasawan negara kite kn) kitorg bergerak sama2 ke RED BOX, Sunway Pyramid. Aduiii aiii.....lepas tension sehabis baik kt sana. Hehehehee....mmg seronok sekali sekala menSUMBANGkan lagu sambil berGEDIX sakan dlm bilik2 tu. hahaa... tq so much amy n azie yg sudi belanja Cik Nad. Diorang memahami yg Cik Nad sekarang constrains on budget.....maklum laaa b2b cam Cik Nad ni kne pikir byk bnda sblm nk berbelanja. Sedey laa jgk...tp Cik Nad tau pengorbanan itu bakal memberi kepuasan. hukhuk... See abg, syg dh xBOROS dh tau...hihiii

Then, balik dr sunway tu terus gerak ke DAMANSARA (rumah sewa amy)...amek baju2 dia n azie utk tdo umah Cik Nad plak..rindu nk pillow talk.... huhuuu.. Singgah mkn kt PAPA RICH kali ni azie plak yg blanje. Sedap sungguh rs duit lecturer mude nih. Sampai umah....trus gerak g WANGSA WALK hypermarket baru bkk kt Wangsa Maju. Saje2 jln2..dan CIk Nad sempat blanje diorg mkn di restoran AYAM PENYEK, nama pun dh mcm kureng sket...tp juice sedap jgk.
Smpai umah je dh mlm. Sgt letih smapi terlentok laa kami ber3 diatas katil queen size yg tersiksa memuat kn kami ber3. heheee....

Esoknye...Cik Nad pg facial treatment kt D'Naveeche (camtu ke eja nye ek) berdekatan dgn umah Cik Nad as mmg xsuke g jauh2 utk treatment pape pn laa. So, selama 3 jam la muke Cik Nad yg kasar mcm kertas pasir ni dirawat spy mnjadi lmbut sehalus bayi. kuikui........ Hasilnye....biasa2 je laa. Sbb ni 1st treatment, so xnmpk perubahan sgt. Tp Cik Nad tuan punye muke rasa laa yg muke dh makin lembut... huhuuuu....

Treatment yg memakan masa hampir 3jam tu berakhir menjadi kn kulit Cik Nad merah2 gtu. Lps je lunch, Cik Nad n bff gerak terus ke Butik pengantin. Pemilihan jurumakeup masih pending. Di maklum kn bhw jurumekap yg lama tu mmpunyai masalah dlm disiplin, jadi Mr Lee (bos ctu) suh pilih yg baru. Sengaja Cik Nad pilih jurumekap ni dgn my bff. Diorang ni jiwa muda sket...so memahami la jiwa Cik Nad ni. Pilih2, tilik2, tenung2...last2 we decide to choose afiq (kate nye dia penah jadi antara jurumekap rasmi mac....tp umur muda lg). Xpe laaa asal kn hasilnye nnt memberangsangkan. Doa2 kn Cik Nad ye....

Oh ye...bercerita ttg wedding planner ni...DAVENCY dah ada blog (satu kemajuan yg baru...walopon baru2 sgt kn) dan pengunjung blog pasti mempunyai gambaran sket2 psl butik ni. Even bff Cik Nad sgt terpukau dgn koleksi baju2 pengantin yg sgt byk dan rekaan yg up to date dan byk pilihan. Cik Nad tau yg butik ni baru bermula awal 2009, tp kemajuan yg di capai...mmg mengagumkan. Tahniah Mr Lee & Mr Danial. Semoga bertambah maju...!

Kawan2 bloger n b2b area kl ni...kalo berminat nk ambil pakej (yg sgt berbaloi2) dari butik ni bgtau laaa Cik Nad. Biar kite rekomen kn supaye lebih berbaloi2........ Kalo Cik Nad dh kate berBALOI tu means betol lah tu, as Cik Nad ni kan sgt tight in budget n sgt fussy. Tp pakej yg di tawarkan dgn layanan yg terlalu 1st class plus baju2 n pelamin yg lawa2 membuatkan Cik Nad sggup burn RM500 pada butik yg buat Cik Nad frust tersangat, sape terbaca entry ini pasti memahami. huhuuu.... Doa2 la pilihan kali ini tidak menjadi pisang berbuah dua kali. huhuu

So...itu je laaa update Cik Nad utk weekend pertama tahun 2010... Menghitung hari menunggu En Tunang kembali ke Malaysia. Serius rindu sgt bila dh nk dekat tarikh ni....but bukan bermakna sblm ni kurang rindu yeeeee... heheee...

ok laaa...sehingga ini dulu update dari Cik Nad... Kalo rajin lagi nnt Cik Nad sembang2 ek.

daaa

2 comments:

irwan said...

Cayo!! cik nad.. hehehe... wait 4 me ya.. I know U r struggling to settle everything..:) 28/01/2010.... hahahaha

ciNDerella stRikEr said...

OKIES...i'm waiting 4u.. 143