Kawan2 kite...!

Tuesday, December 29, 2009

Selamat Tinggal 2009

En Tunang sudah mule bersuara... syg bila nk update blog?? soalan yg mmbuatkan Cik Nad rasa bersalah kerana tidak update isu2 semasa @ ape saja celoteh utk tatapan nye. heheeee..... tp kn dh tepon tiap2 hari...kene update gak ke? hahaa... =D walopon hakikatnye dia tidak meninggalkan sebarang komen pn d cni...komen directly terus melalui tepon. ape2 je la En Tunang oiii...

Tp Cik Nad bkn sengaja xnak update...mmg sgt2 bz d hujung2 tahun ni. December mmg bulan yg membunuh akal dan masa lapangku. Tp.....ini la bulan terakhir setiap tahun yg menjadi penanda akan masuknya tahun baru. Entry kali ni Cik Nad nk cerita pasal azam Cik Nad 2009... Jom baca checklist azam Cik Nad....huuhuuuhuuu......!

Tahun 2009.

Awal2 tahun lagi Cik Nad dh start buat azam utk dicapai. Time tu baru dpt organizer book dari company En Tunang. So di mukasurat akhir tercatatlaaaa azam tahun baru (time tu exited sbb buku baru) utk Cik Nad capai sepanjang tahun 2009.

1. Cik Nad nk jadi engineer yg hebat.
- ok ok di akui mmg masih belum tercapai kerana xmungkin dpt dicapai dlm masa 1thn. jd impian ni di bawa lg ke thn 2010. tp yg pastinya ada peningkatan dlm career Cik Nad sbg lady engineer yg perlu berdepan dgn kaum ADAM yg memonopoli bidang ini. Walopon byk cabaran dan dugaan dh Cik Nad rasai smpai rasa nk giveup tp Cik Nad masih bertahan. Alhamdulillah.

2. Cik Nad nk ada simpanan bersama En Tunang sebanyak 10k hasil dari gaji kami.
- Alhamdulillah, berjaya di capai terlalu awal....jadi kena tambahkan target utk tahun 2010. bantuan dari En Tunang yg telah merealisasikan impian ini. Tp terpaksa mengeluarkan lebih 15k utk pendahuluan rumah. Jadinye....ada la jgk gunenye berjimat cermat ini. huhuhuu....

3. Cik Nad nak ada rumah sendiri.

- Alhamdulillah.....berjaya realisasikan impian ini. Walopon pd awalnya hanya inginkan apartment sj utk permulaan hidup. Tp dgn bantuan keluarga yg sgt mmberi semangat dan nasihat....akhirnya Cik Nad dan En Tunang dapat beli rumah teres 3tingkat dan design nyeee sgt laaa Cik Nad sukeee sebab aras 2 & 3 ada balcony..hehehee..!! Thanx to my luvly fiance too krn begitu memahami (p/s: rumah kami beli ni berdekatan dgn umah famili dan siblings Cik Nad..heheee)

4. Malu laaa nih.... Cik Nad igt nk target kawen ujung tahun 2009 kan...

- gagal mencapai azam ini. terpaksa di anjak kn ke tahun 2010 krn komitment En Tunang dan Cik Nad terhadap kerja. Kunun2 laa kan. So....azam yg ini di teruskan ke thn 2010. hahaa.... yg tu pn nk azam kn...!! hiks.

5. Cik Nad nk cari keje dekat dgn umah.

- ye r...sebelum ni Cik Nad kje kt puchong dan sgt jauh dari rumah mak. terpaksa plak nk kne sewa bilik tmpat berteduh kalo Cik Nad letih nad drive menempuh jammed MRR2 tu. so start dari awal tahun start cari kje baru...Alhamdulillah, bln April Cik Nad dpt kje yg xsampai 10minit pun perjalanan nye. Working environment yg best dan....berbaloi2 sgt salary Cik Nad terima. Ahamdulillah....

itu laaa azam Cik Nad thn 2009. Tahun 2010 ni byk azam Cik Nad nk list kn. tp tggu next entry laa yer....nnt muak plak org baca pjg berjela......huhuuu.

Ape azam u ols?? meh la share2 ngan Cik Nad...

daaa


5 comments:

~~zaa~~ said...

tahniah cik nad sbb banyak azam y tercapai ;)

irwan said...

hehehehe... aduhai cik nad dh tny la psl komen encik tunang.. TQ...for update your blog for this year 2008. mmg...best bl dpt bc blog tulisan tunangan sndr dr jauh..nih. rindu...sgt2 ok..:)

irwan said...

hehehe..i'm back to leave my comment to you cik nad..:) miss u..darl

fikaryna said...

nad..congrats la kira kalau lbh 50% capai target..ryna azam plg beso nak kawen dah tercapai..yg lain2 biasa2 jer..haha..

ciNDerella stRikEr said...

Zaa - tq2. walopon xsepenuhnye tercapai. huhuuu

Irwan - hahahaaa...skali 2komen trus. jgn mare ye. (p/s: miss u too)

ryna - wawahh....jeles azam ryna yg itu tlh tercapai. azam nad yg bsr blom tercapai lg nih. heheee