Kawan2 kite...!

Friday, December 4, 2009

Oh Fresh Flower ku.....

hi all.... Cik Nad sgt2 exited nk cerita ni. Semalam kn.....Cik Nad dpt kol dari Kak Akma. Dia ni pengusaha butik INI dan jgk merupakan kwn kpd Along (bkl abg ipar Cik Nad...alaaa ayah si Danish tu) heheeee....

Cik Nad ada penah mintak quot dari dia utk hiasan dewan dan bilik tidur + makeup. Harga dia agak biasa2 (means murah pun x, mahal pun x) kirenye average laaa berbanding pengusaha butik yg lain. Cik Nad selalu je terjah fotopages dia, selain drpd experience sndri time along kawen last year and surprisingly Cik Fida ni pn akan gunekan khidmat dia. Mule2 di sbbkan Cik Nad cube kurangkan kos untuk majlis di tepen, so Cik Nad mmg agak berkira la jgk dgn price nye dan cube cari butik lain yg ble quot harga better dari Kak Akma. Mmg ada pun....tp Cik Nad risau la jgk sbb xpenah tgk sndiri. So...pending lagi di situ.

Sehingga laaa semalam....lps jeee balik meeting dari Putrajaya, Kak Akma tu sendiri kol Cik Nad (mmg mesra dia...dan sgt la humble). Ayat dia yg menyentapkan hati Cik Nad dan rasa nak buat lompat bintang 8kali sambil nyanyi lagu KRU ke. huhuhuhuuu.... Ape ayat nye????

K.Akma : Camni la Nad (pandai dia pggil nama Nad) kalau Nad tmbah RM300 lagi berbanding harga lama Kak Akma upgrade semua pakej tu kepada Fresh Flower. Nad nak x?
Cik Nad : Semua pakej fresh flower??? Maksudnye semua gune fresh flower ke kak? (try sembunyi kn rasa seronok sambil congak2 harga sebenar)
K.Akma : Ye laa semua fresh, full hiasan dewan termasuk meja makan, backdrop pelamin di adaptasi utk meja makan, pintu gerbang, tiang bunga 10 batang utk red carpet, dan hiasan bilik tido. Nad suke pakai fresh flower x?
Cik Nad : Erm....btul ke K.Akma??? Harga tu??? (masih lg Cik Nad xcaye sbb kalo fresh flower kt KL ni maunye 3.5k ke atas utk full package tu...main2 ke Kak Akma ni)
K.Akma : Sbnr nye K.Akma nk say tq kat Along sbb ramai dtg gune khidmat K.Akma sbb dia promote, so K.Akma bg hadiah sket kat wedding adik dia nnt. Tu pn kalo Nad nak laaa fresh flower...setengah org xsuke.
Cik Nad : ada ke yg xsuke?? (tp tu ayat dlm hati je.... yg btul2 kluar---- OK Nnt Nad confirm back)

Lps je hang up...OMG serius Cik Nad seronok sgt. MMg suke nk pakai all fresh flower decor utk majlis Cik Nad. Almaklum laaa...kt KL ni nk dpt camtu kne koma dlu baru ble dpt. Harga yg sgt murah dan pakej yg sangat berbaloi baloi......

Nak tau ape pakej dia :

- Hiasan bilik tidur FRESH FLOWER include cadar n semua2 laaa....hehee
- Make up 1x & FRESH FLOWER hand bouquet (tanpa perlu CIk Nad mintak dia dh ofer...luv u la Kak Akma)
- Hiasan meja makan pengantin FRESH FLOWER include backdrop spt pelamin (sbb En Tunang xmau pelamin) juga FRESH FLOWER
- Pintu gerbang dan hiasan bunga di red karpet juga all FRESH FLOWER

dan harga untuk pakej ini sgt berbaloi-baloi. Mahal lagi pakej fotografi Cik Nad di KL. Tp jgn pulak FRESH FLOWER tp letak sekuntum dua je bunge yeee kak... hahahaaaa... CIk Nad ni fussy sket. Deposit dah byr, nnt bln 2 Cik Nad g jmpe dia in personal nk bincang design scr terperinci.

Doa kan laaa agar impian Cik Nad jd kenyataan. FRESH FLOWER.......mcm laaa best sgt kn. huhu..

p/s: En Tunang ty..ape lg impian perkahwinan Cik Nad...
Answer : berarak naik kete kude ok x? hahahahaaaa..... sape suh tanya. Ada ke kt tepen ek??

Daa....






3 comments:

~ thalhazlin ~ said...

OMG! Tambah rm 300 je dah boleh upgrade jadi fresh flower? wow. memang cik nad sangat bertuah! happy for you aso :)

modusoperandi111209 said...

slm cik nad
kak akma mmg best =)
sy teringin nk hantaran sangkar2.. tetiba plak die offer tp.. harge ttp maintain.

sukew!

ciNDerella stRikEr said...

thalhazlin : mmg la rasa diri sgt bertuah.hopefully impian jd kenyataan laaa... tq yer

modusoperandi111209 : kaan.... padan la kak akma makin hot d tepen. sgt suke menabur budi. hantaran sangkar2...? uisshh...exited nk tgk nih..