Kawan2 kite...!

Sunday, July 10, 2011

BERSIHkan poket....di One Baby WORLD

Salam & hye smua...

Sejak menginjak usia kandungan 7bulan ni, Nad semakin rancak m'hunting brg2 baby utk fullfill keperluannya sebelum lahir melihat dunia. Cecewaahh...! Alhamdulillah, bulan ni dh byk keperluan (ada jgk kehendak) yg dh dipenuhi. Tambahan plak bila tau bby GIRL, semakin rancak laaa NAd tgk brg2 bby kaler pink. Mmg la feveret kaler tuh. hahahaa...

Nad dh terbeli dua barang ni....mcm rugi laa plak.. isk isk isk

1. BP set.

- cite nye begini. Nad duk survey2 pakej BP kt OBW ni. Nmpk laa pakej BP jenis spectra yg menarik hati (sbb xmau spend lebih kt MEDELA brand...so i go for spectra). Balik lunch tu sj je r ajak mak Nad ke showroom OBW, sbb nk tgk sndri pakej2 yg d tawarkan. Konon xnak bgtau Hubby dlu, sbb tau perangai dia yg xsuka survey & akan terus nk beli je (bercanggah betul dgn cara Nad yg survey b'taun sblm beli ye) . Last2 mak Nad pon sama je rupenya. Dia suh beli terus pakej tu sbb takut habis. Padahal rasanya byk lg kot... Dgn rasa penuh dipengaruhi, maka melayang laaa RM400 Nad utk pakej BP tu. Balik2 umah je, Hubby senyum sbb mmg dr awal lg dia suh beli siap2. Tp Nad plak yg sedey sbb Nad takut mmbazir beli benda yg belum tentu pakai @ x. Haaa....panjang description kan. =p
Gamba + info dari OBW website. Pakej ni mengandungi:
  • 1 unit of Spectra 3 Breast Pump worth RM388.00
  • 1 unit of Spectra Shield (for double pumping) worth RM70.00
  • 8 bottles of Autumnz PP Milk Storage Bottles (with FREE 2 bottles and 5 pcs Autumnz Double Ziplock Storage Bag) worth RM38.90
  • 1 unit of BPA Free Deluxe Bottle Drying Rack worth RM39.90

2. Play Gym + Play Mat

- Ni lg 1 barang bby yg dh terbeli awal. Tp kali ni mmg Nad xsurvey2 pon. Ni smua angkara En. Hubby laaa... Nad ajak dia g OBW (amboi...byk kali pg sana ye) sbb nk beli baju2 & lengkapkan sket2 barang2 yg tersenarai dlm checklist Nad. Nad tgh sibuk2 pilih rompers set + caps utk bby tgk2 dia dh hilang. Rupe2 nye duk belek PlayMat ni kt bhgian belakang. Mmg la cute + material nya soft utk bby....tp Nad rasa mcm terlalu awal utk beli. Takut2 nnt ada org nk bg present kn dh rugi. hehehe. Tp Hubby nk jgk sbb dia ckp murah, dlu Nad beli kt anak buah harga dlm RM80 but now promo tinggal RM67.90. Malas nk bangkang sbb tau dh perangai dia + tu pon duit dia jgk kn....so ikut kn sj laa. Haiisshh laa Hubby ni....

Gamba + info dari OBW website.

Itu je laa yg Nad pk mcm trlalu awal dh beli. Nad harap akan digunakan sebaiknya laa lps ni. =D

Yg lain2 tu mmg keperluan + Nad rasa mmg patut beli awal2. Eh, nk survey2 legging jap ek. Sbb xbeli lg utk pair kn dgn rompers2 bby ni. Daa ols.



9 comments:

~YUN~ said...

okla tu nad,worth it ape beli bp and playgym tu,insyaAllah pasti susu meriah nti,same2 doa k..

confirm ke gurl!waaa!lg best and rambang mata kalau shopping brg baby girl kan,yun pn geram tgk..hehe!

take care nad! =)

ciNDerella stRikEr said...

hubby Nad igt new born dh terus bole main playgym tu kot. adoi laa... harap2 susu meriah la...kene rajin pump dari time pantang lg kn.
last check up doc scan nmpk keGIRLan nye la yun. mmg trus t'byg2 pinky stuff laa, smpai lupa tanya current berat anak. hahaha

Waniey said...

wah,,best2 dpt gegirl..baju2 byk cecantik..tgk playpen kt warehouse sale bukit jalil aritu dari rm30 je..memang murah..tp waniey idok ler beli,rasa mcm awal lak..hehee

ciNDerella stRikEr said...

geram tgk bj gegirl kn. hehee...
mak aii...dari rm30?? mujur nad xpg warehouse tu. kalo x lg laa gile shopping. mmg awal lg pon wanie, hubby laa yg sibuk nk bli awal2 ni. haiisshh~~

fiszah_pjo said...

pzah pun nk bli palygym cam nad jugak:)..lom smpat serang one babyworld lg..hehe.

Rosie Rose said...

besh kan gi One Baby World nih... mcm2 ada. Before bersalin aritu ada gi... tak tahu bila lg nak gi. Leh ajak hubby nihh :)

mommie yuyu said...

best kan shopping brg baby.nad, mmg ok beli BPump set awl2.sbb nnt masa pantang belum tau bila dpt beli..mana nk jaga anak lagi, mcm yuyu makan masa jugak nk online, nk order, nk tgu sampai..3 kali demam sbb bengkak.serik!!!

good luck nad.yang penting nad yakin, insyaallah mesti banyak susu..yuyu pun banyak sgt halangan untuk BF ni.nnt ada masa yuyu buat entry

ciNDerella stRikEr said...

pzah - kalo xsalah promo utk playgym tu smpai 31aug ni je. tu yg hubby grab terus...walopon xpenting lg. hehehe

rosie - OBW ni walopon xsebesar mana tp mcm2 ada + harga brpatutan. tu yg geram asyik nk ke sana tu. =D

yuyu - sejak dh 7bulan preggy ni, makin seronok la plak shopping. nk complete kn checklist kunun..last2 t'beli yg xperlu lg. hehehe.. Nad pon harap susu akan meriah nnt. neves gak nk fully bf anak ni....mklum la ibu berkerjaya. cecehhwaaahh

baby world said...

nice article!