Kawan2 kite...!

Tuesday, April 3, 2012

KITCHEN CABINET MURAH MURAH jeeee

Hye smua....

Jarang2 bersiaran ttg perihal sendiri...selalu sgt n3 pasal sikecik cumel QQ. Jadinya lupa plak nk update pasal perKEMBANGan terkini utk life sendiri. heheee....

Masih terbayang2 impian kitchen cabinet yg di idam2 kn dari dulu.....tp bila di tilikkan HARGA nya....mak aih....xmampu nk tanggung buat masa ni. Maka ape yg mampu je laa di buat dulu. Memandangkan QQ dah makin membesar, jd environment tu kne elok sikit la. Senang utk Nad simpan barang2. Mula2 igt 'kedekut' nk buat, tp bila memikirkan rumah sendiri....so xrugi kluar duit sikit.

Walopon hubby sedikit refused pd awal nya (sbb dia dh aim nk buat mcm yg d plan kn), tp lps Nad pujuk2 utk buat dlu yg biasa2 asal kn berguna utk storage & cucuk2 sket guna nama QQ....maka dpt la persetujuan hubby dgn muka ketat pd awal nya. Mujur laa....sokongan kuat mak & kakak Nad, maka hubby terhasut utk lps kn dlu niat nk buat kitchen cabinet design cantek yg menelan belanja RM8k above dan pasrah dgn rekaan kitchen cabinet murahan RM4k below. Haaa....separuh penjimatan u olss.

Jum tgk kitchen cabinet umah Nad yg x seberapa nih.


Ni waktu pemasangan. Kontraktor melayu.....dan sangat kemas pembuatan nya.

Tadaaa..... Dh siap kitchen cabinet dapur kecilku.
Di sebabkan ruang agak terhad, jd Nad minta cabinet yg tinggi sket.....dlm 4ft tinggi la. So byk ruang utk storage. Bhgian bwh table top, still menggunakan cmin kaca dgn frame aluminium....utk thn lama & yg paling best....bole kunci.

So cik QQ xde chance nk tlg ibu MENGEMAS. hehehee.

Simple je kan. Tp cukup laa utk kegunaan Nad d dapur. Bersemangat u ols nk memasak sbb cooker hood tu sgt best. Feeling2 chef gtu. hahaha.... Lps ni aim nk buat tv cabinet plak la. Sbb agak berserabut sket laa kt bhgian ruang tv tu. Yg murah2 sudey....

Ok laa... berjumpa di lain entry.

P.S: QQ masih belum boleh merangkak & masih belum tumbuh gigi (ibu still blend bubur bg hancur) walopon lg 3 hari menjelang usia 7bulan. Ish ish ish ish.......

15 comments:

Akma said...

bila la nak wat kitchen cabinet gak ni...
sedey tgk table top je...pintu kabinet x dak lg...hehehe...
bajet x cukup...

aTy _faRed~ said...

murah ar kalau dapat less than 4k..saye ni pon ngah survey KC tuk umah sendiri yg siap akhir tahun ni..insyaallah..

ciNDerella stRikEr said...

akma - simpan dlu bajet biar cukup btul2 baru best buat. nad dh duk 2 thn baru buat. hehe :)

aty - murah kan. sbb bhgn bwk totally glass with alumium frame. tahan lama sket. all in skali dgn 2 pull out basket.

^effa^ said...

wahhh naddd best.. effa blum ade umah pun lagi.. uhuk3

kayrul-shah said...

berbaloi-baloi betul tue

mama ZZ said...

huhuhu. mahal jugak walau 4k. ade yang lagi murah tak? heheee.

ciNDerella stRikEr said...

effa - xpe effa..pelan2 kayuh. beli skali biar puas hati nnt k. hhehe

kayrul - setelah puas survey. bole laa. hehehe

mama ZZ - 4k tu include table top + sliding door (bhgan bwh Nad guna pintu kaca dgn aluminium frame...utkk tahan lama). kalo pakai kayu mcm cabinet atas je lg murah. kalo ada table top siap2 tinggal nk masuk kn cabinet je...lg murah. hehee... yg ni bukan std size yg tinggi nya 2.5ft. ni 4ft kak. hehehe

It's just me... said...

salam nad..sy nani..bole sy tau nad wat ni area mane?? yg 4k tu termasuk la sink, hood, hob? table top tu kai solid surface ke melamine? byk lak tya kan?? hehe

ciNDerella stRikEr said...

wslm nani.
yes. 4k tu estimate cmpur smua tu. kalo atas je xsampai 2k pon. hehe..
surface table top pakai tile biasa je dear. jimat... hehehe

ijanto said...

Salam.. saya orang luar.. boleh dapat contact number tak contractor melayu/ islam ni... saya plan nak pasang kitchen cabinet gak... mahal sikit tak ape... duit saya ni saya pinjam dari Allah... jadi kalau bagi kat orang islam InsyaAllah dapat berkat kalau niat betul.... kalau boleh minta post kat blog

ciNDerella stRikEr said...

tinggal kan email anda ijanto, nnt sy email detail contractor tu ye. sy ni pon tlg xdpt komisen. sekadar kongsi rasa puas hati.,

Ann Hani said...

Salam..sy pun nak dapat kan jugak contact no tu boleh tak.sy duk kat shah alam..cover this are jugak tak?.can send to my email at ann@hoepharma.com.my..really really really thanks a lot..... :)

ciNDerella stRikEr said...

Okies....
ni number contact person utk kitchen cabinet tu... 019-364 2449 En Lokman.
Just mention kitchen cabinet pernah buat umah Nad di tmn samudra

Endora said...

Nad...sory tanya...tmn samudera tu kat mana? 4k consider murah tu... top pun dia tlg buat ke? Yg alluminium tu akk penah jumpe kat home deco shah alam.sama ke? Pintu aluminium? Nnt nad reply kat pm fb akk boleh x? Akk nak contact detail klu blh. Fb : sabiel lukman email: ummiesabiel@yahoo.com tq nad

Endora said...
This comment has been removed by the author.