Kawan2 kite...!

Monday, April 8, 2013

Akhirnya...kini pasti.

Hello mummies...


Last week adalah minggu yang paling memenatkan. Dengan keadaan kesihatan Nad yang melemahkan seluruh otot sendi dan tulang. Masih ingat dengan rungutan berat badan Nad yang naik mendadak tanpa penurunan pada entry yang lepas? Haaiissshh....rungutan demi rungutan diberikan kepada tubuh sendiri. Sedangkan Nad sendiri x peka dengan apa yang di tanggung oleh si tubuh sehingga pelbagai isyarat di utuskan untuk mendapatkan perhatian Nad. Sibuk dengan kerja dan keletah QQ kadang2 membuatkan Nad abai segala macam perkara.

Terlalu lalai dengan tanggungjawab lain...sehingga Nad tak sedar wujud satu nyawa baru bertarung di dalam rahim Nad untuk terus hidup. Ya Allah.....besar kesalahan Nad sehingga hampir 2 bulan x sedar kehadiran 'nyawa' kurniaanMu ya Tuhan. Sudah berkali2 gerak hati ni cuba bercerita, tapi kesibukan masa membuatkan Nad x sempat nak fikir untuk sahihkan gerak hati tersebut. Berkali2 tunda untuk beli pregnancy test. Sampai laaa pada tarikh 8/4/2013...

Nad rasa kepala sakit sangat malam sebelum tu.  Hubby picit2 kepala sampai la Nad tertidur. Sedar2 bangun subuh...tekak rasa perit. Nak cakap pon x bole. So, Hubby paksa Nad jumpa pegi klinik & MC je. Di sebabkan Nad ni payah nak cuti, jadi Nad ambil kesempatan nak MC ni utk jumpa Doc sakit puan terus nak buat pap smear skali dengan mintak ubat demam.

Sampai je Pusrawi, kami tunggu agak lama utk pihak hospital setle kan urusan GL. Maklumlaaa, Nad ni nk jumpe doc pakar...tp xmau cash. hehehe... Dah diberikan kemudahan kan...guna je la. Sempat lg Nad n Hubby bersarapan dekat kantin hosp. Ammbbooiii....mentang2 x sihat. Hentam nasi lemak u ollss. Hubby hanya senyum tanpa sebarang teguran. Mujur.. hehehe

Sementara nak tunggu doc masuk, kata nurse kat situ doc yang Nad request sedang round2 ward...Nad suh Hubby pegi keja dulu. Settle kan ape yang patut. Hp dia x henti2 berdering mengalahkan big boss pulak. So, tinggal la Nad bersendiri menunggu doc sambil membaca majalah Pa&Ma keluaran tahun 2012 yang ada di situ. Tergerak dalam hati. Best nye kalo preggy balik. Bole buat checklist macam dolu2. hehehe...

Tiba giliran Nad, Doc menyapa mesra. Dah lebih setahun x jumpa....tp dia masih kenal Nad. Alhamdulillah. Nad bgtau nak ambil ubat sakit tekak, demam & nak buat pap smear. So, nurse suruh Nad baring n bukak seluar. Dah bersedia untuk di 'rodok' dengan hati berdebar tuhan sahaja yang tahu. Bila doc duduk depan Nad, dia pegang perut. Aiikk....perut ni ada isi lg ke ni? Nad sipu2 jawab... xde la doc. Ni penangan makan x ikut sunnah. Main hentam je. Tu yang membuncit ni. Isshh...lain macam je perut awak ni. Jap saya scan dulu... Selang beberapa saat.... Haaa, kan saya cakap. Tu ada dah tu.... sambil muncung mulut nak tunjuk satu gambaran janin terbentuk dalam rahim Nad. 




Ya Allah....terkejut betul Nad time tu. Terketar2 rasa bibir ni...nak cakap ape pon x tau. Hati melonjak2 riang. Hanya Allah je yg tau betapa bersinar mata Nad time tu. Tp..Nad sorang2. X bole nak share the happiness melainkan dengan doc n nurse kat ctu. Saya sentiasa bernasib baik kalo jumpa doc. Terima kasih doc. Itu la ayat yang Nad ucap kan doc tu. Terus x jadi nak buat pap smear. Bangun terus pakai seluar. Ubat sakit tekak & ubat demam pon lupa nak mintak.... haissh.. Yg nak tau, nak cepat2 kol Hubby & share the news. Hubby kt office terus pecut amek Nad. Kami sama2 x duga dan kami sama2 gembira. Semoga rezeki kali ini kami dikurniakan cahaya mata cerdik dan sihat seperti QQ. 

Nad pernah target untuk dapat next baby next year. X sangka Allah percepatkan permintaan Nad ke hujung tahun ni. So kawan2 yang nak sama2 planning untuk next year...Nad jalan dulu ye. hehehe..

Alhamdulillah dengan rezeki Allah ni. Nad dan suami sangat berbesar hati terima rezeki ini. Kami agak QQ pon x sabar nk ada adik dah ni. Doakan agar perjalanan kandungan Nad berjalan lancar dan selamat semuanya ya. Amiinn... TQ  

4 comments:

JaSSNaNi said...

tahniah... tak lama lagi.. kurang 10 weeks je lagi.. :)

Nurul Aziz said...

Tahniah! :)

wanie said...

nad,
happy baca berita ini, tahniah nad, jg diri elok2

Allene said...

tahniah... =)