Kawan2 kite...!

Tuesday, April 2, 2013

Seronok kalau segala impian boleh ditunaikan..

Amboi...panjang bebeno tajuk mak bedah petang ni. Almaklum laa....awal-awal bulan dengan progress projek yang cantik ni, xde la banyak sangat kerja nya. Jadi..akal pon panjang je mengeluarkan ayat-ayat centa. hehehe

Sejak dua menjak ni....badan naik bagai di pam pam. Memang la sejak azali badan Nad ni dah macam kuih apam...tp sejak akhir-akhir ini selera makan mendadak naik sampai rasa badan dah macam belon. Baju pon dah makin mengecil....eh, bukan salah baju rasanya. Tp...hairan, kenapa bole naik berat badan mendadak ni??? Padahal memang dh hantu makan...memang laa lemak terkumpul tu menjadi tepu dan semakin banyak. Lagi mau tanya.

Bulan pon dah lama x mengambang ni. Dalam hati dah risau.....pelik pun ada. Dah la x penah buat pap smear lagi. Memang susah orang penakut ni. Tp time beranak bole pulak cool. Haisshh...serabut la nak pikir. Haaa...pasal bulan mengambang yang masih tak kunjung tiba pon satu hal jugak. Pelik bin ajaib. Nad memang x tengok date kedatangan nya...tp rasa macam dh lewat ni. Sebab kakak2 yang selalu seangkatan tarikh (kalo lari pon sehari dua je) dah selamat hadir dengan jayanya. Mungkin kah masalah kegemukkan menyebabkan hormon badan ni x stabil.

Macam mana ni.....x ada sebab untuk gemuk. Hubby la punya pasal ni. Slalu sangat ajak Nad dinner sedap2. Dah badan macam anak dugong jadinya. Adoi laa... tulun..!!

Kalo time preggy dlu, ada la jugak alasan nak bam bam. Makan untuk 2 orang. hehee.... kan best boleh pregnant balik. Rindu saat2 baby kick inside my womb. QQ seorang pon dah mcm nk pecah perut...kalo pregnant twins macam mana la ye. EEiiii...teringin sangat....!

Oh ye...cakap pasal twin2 ni. Tiba2 ter'google' gamba2 sweet seperti di bawah. Rasa macam nak email kat Mr Hubby and tulis FYA dekat kotak subject tu. hahahaa.... ape agak reaksi dia ek? 

Kalo kembar dua begini....cumel kan.


 Kalau dapat kembar 6...lagi laaa cute2. 
Ish, geram nih.




Kalau dah sampai banyak ni....erm erm erm
No komen la. hahahaha



Gemuk ni menyusahkan laa....letih badan. Ni la padahnya, kalau makan x ikut syariat. Apa laa nak jadi.

Tengok...gamba baru Nad.. QQ pun pelik dengan tabiat makan Ibu.
 Lengan pon dah macam kayu balak.
Stressss.....!


**cop...! ape kaitan tajuk dengan cerita?? ntah laa..kan aku dah cakap td. gemuk ni melemaukan juga.

4 comments:

Mimy Hamid said...

nad i pun sama after bersalin badan naik kemain pastu nak makan je...dah berganda naik..adoi...sama la problem period tak tetap..jumpa doc ingat pregnant sekali doc ckp hormon tak stabil..

Nurul Aziz said...

Hi, :')

Baru-baru ni ada perasaan macam eh pregnant ke? sebab asyik nak mengidam itu ini, bila tak dapat sentap. sekali semalam dah period. cis... memainkan perasan! haha..

wanie said...

nad...
gambar nad kat cameron highland, nampak kurus jer... seriously kurus.. x nampak pun besar...

Aty_Fared said...

Aty pon tak buat pap smear lg...takut...huhu...kene godok dulu serik tak hilang lg weyyhh..