Kawan2 kite...!

Thursday, January 21, 2010

Bicara Cerita.....

Hye all. Cik Nad ada byk cerita nk dikongsi ni. Maklum laaa...nk taip satu2 entry, jd sgt pemalas ok. Yg rajin nye g terjah masuk blog org...baca2...komen2...senyum2... hahaha..... Lyn je la entry Cik Nad kali ni ye.

Nk jgk laa cerita psl spa. hehee.... lps terbaca tentang facial treatment dari blogger2, Cik Nad pn nk share jgk laaa view sket2 ttg tmpt Cik Nad & sisters slalu abiskan masa & duit setiap hujung bln. hahaaaa... Xberapa reti sgt nk cerita pasal D'Navechee & Cik Nad rasa nama nye pn dh di kenali walopun xla sehebat BML n so on. Nama bkn sbb utama ye, kami suke g manja2 kt cni sbb dekat sgt dgn umah (which is xsampai 5minute drive) & segalanya ada...treatment dari hujung rambut sehingga ke hujung kaki....serta harga nye affordable.

masuk2 je disambut oleh Chandelier yg santek ini.
Cik Nad suke wall paper dia. hehehe


Kalo hubby yg baik hati meneman wifey ke spa....bole laa menunggu d sini.
Kalo xthn bosan menunggu 3-4jam, balik tggu kt umah je laaa... hahaha


Bilik treatment yg menempatkan 2katil. Sebab tu kalo Cik Nad ke sini msti bwk partner.
Duk sblh2 ble sembang2. heheheh...
Mangsa yg kne join :- amy & kakak (sbb diorg xkeje..huhuuu)


Tab mandi susu yg sangat menarik hati.
Cik Nad igt nk proposed design ni la utk umah Cik Nad nnt.
Abg...cantik x??

Itu pasal asas menghaluskan kulit...ni nak cerita asas menghaluskan perut plak. hahaaa.... Cik Nad sedaya upaya mengasah bakat memasak sebelum bergelar puan tau. Maklum laa...kalo duduk dgn parents, time bila nk masak nye. Tp digagahkan juge masak nk test skill. hahahaa....

Perangai Cik Nad ni, kalo masak mst penuh bekas lauk tu. Mst ada minimum 4 menu.
Ulam timun n tomato....its a must. heheheee

Next, nk cerita pasal niece kesygan Cik Nad....nurul masuk hosp. Kesian dia, kecik2 dh rasa kene cucuk kt tgn....tp sekarang dh sihat dh. 2hari je dekat PUSRAWI..... syukur Alhamdulillah, dia dh sihat kmbali.

Nangis sampai bengkak2 mata, pantang nmpk nurse kt pintu bilik.
Time Cik Nad melawat pn mula2 dia nangis teruk sbb sangka kn yg masuk bilik dia tu nurse.
Hai laa anak Cik Nad sorang ni.


Sekarang dh sihat dh. Cik Nad bwk dia jln2 kt GIANT.
Asyik baring atas katil pn xbrape elok jgk.


Umi...i want this.
Dari jauh dh nmpk biskut kegemaran dia. Xsempat nk masuk plastic, dia dh masuk kn dlm mulut dlu. Hehehee... itu menunjukkan dia dh sihat la tu


Itu update kali ini.

p/s: Cik Nad sgt sedey ni sbb dpt surat dari lawyer rumah, mintak bayaran 7.5k utk Stamp Duty MOT. Ada 2 perasaan.... 1) Sgt seronok kerana ini menandakan rumah Cik Nad hmpir siap. Which is developer ckp lps CNY ni dpt kunci. Oyeaah..!!! 2) Waaa...terbang lagi duit utk rumah yg masih belum diduduki. Dah la nk dekat2 wedding ni perlu kn duit yg byk utk mjlis.
My fiance nk terus keje di luar utk tampung balik simpanan yg dh Cik Nad bocorkan utk rumah idaman kalbu. Shud i stop him @ shudnt i? No way, i can let go anything but not him. Buatpe kawen kalo nk kne duk jauh2 (maksudnya lain2 benua laaa....Puan Fida yg terpisah laut China Selatan pn xmau...ini kn pulak Cik Nad terpisah benua.) Puan Ryna & hubby yg terpisah sebelah2 negeri pun terasa sedeynye... noNOnoNOno....!!! Jgn jauh2 pls...!!!

Pesanan utk En Tunang :-
Dun worry abg, syg xmau tv LCD, Peti ais LG, Rantai labuh2, BMW, xmau laa semua tu. Majlis pun xmau membazir2...just sesuai dgn konsep sederhana. Promise ok...! Kite kurangkan kos yg xpatut utk rumah kite ye.. Gambate!!

Daaa.....




2 comments:

irwan said...

aduhai...sedey abg bc note tuh.. sabar ye sayang.. insyaAllah..abg xkemana2. Ok? wait 4 me ya

ciNDerella stRikEr said...

abg - heheheeee....jgn kemana2 okeh