Kawan2 kite...!

Tuesday, February 16, 2010

My Bro is now My Fren's Husband

Hello bloggers & readers.....
erm nmpk nye Cik Nad masih ada readers dari Tripoli nih...walopon En tunang dh balik msia, ada lg pembaca setia dari Tripoli ye... xpe2...teruskan mengikuti perkembangan kami di msia ye...


Terasa gatal tangan nk menulis di cni menceritakan serba pengalaman majlis perkahwinan abg Cik Nad di Mersing pada 14feb2010. Cik Nad yg pilih tarikh ni tau...and....most important thing is pengantin perempuannya which means my kakak ipar now is my close fren time matrix dlu. Tidak ku duga gam jodoh yg Cik Nad lekat kn kt diorg tu sungguh kuat spt gam UHU... hehehe.... terasa spt nk resign je jd design engineer. Nk tukar profession jadi match maker.. Bole ke??

Majlis pernikahan serba sederhana dilakukan di rumah pengantin perempuan pagi sebelum majlis persandingan. Means nikah dan sanding hari yg sama. Erm......Cik Nad (yg bersama rombingan pengantin lelaki) x brape gemar laaa majlis nikah dan sanding diadakan pada hari yg sama. Lauk pauk yg dihidangkan kpd rombingan jgk sama. So time balik hotel dan bersedia utk ke majlis persandingan......Cik Nad x exited dh nk g mkn kenduri.

1st sbb dh x exited nk tgk decoration dais n kemah (dh tgk awal2 time nikah tu)
2nd perut pn masih kenyang lagi as baru je di jamu nasi kenduri yg sama nikah tu
3rd mujur abg Cik Nad skali lafaz nikah je...kalo berkali2 jenuhlaaa bersanding pakai baju nikah jgk. Sbb senggang masa yg sekejap sangat. Bersanding pkol 2.30 ptg dan time tu dh xramai tetamu...xnmpak kemeriahan majlis.

Itu laaa yg Cik Nad rasa yg xbest nye nikah dan sanding dalam 1hari. Tp Cik Nad rasa pihak perempuan buat majlis tu dalam sehari sbb CONSIDER rombongan pihak perempuan yg dtg dari jauh. Mungkin sbb tu kot...dan mmg diorg nk bg kitorg rasa nasi kenduri dari mersing kot. Erm, seingat Cik Nad TIGA kali kami dijamu nasi kenduri dan lauk yg sama. PERTAMA ketika rombongan kami hadir utk majlis akad nikah. KEDUA ketika rombongan kami hadir di majlis persandingan. KETIGA ketika rombongan kami berkunjung keesokan harinya sebelum bertolak pulang ke KL. Ok ok...rombongan kami betul2 di JAMU dgn nasi KENDURI dari MERSING dan kami sangat akan merindui nya. heheheee....

Gambar sekitar majlis yg sempat di snap oleh HP baru Cik Nad. Xbanyak sgt sbb Cik Nad pegang video cam so curi2 masa gak nk snap pic utk upload dlm blog ni. So kawan2.....

LAYANzzzzzzz...............!

Jgn salah sangka ye...pengantin perempuan ini selsema bukan menangis. hehehe

Cik Nad pn nk bergambar jgk. =p

Abah n mak plak di suruh bersanding. Xmau mula2 nye....tp dipaksa jgk. hahaaa

Cik Nad dan Abg Cik...
dah jadi hubby skrg ni. Cik Nad still single okeh. heheee
p/s:
baju Cik Nad ni En Tunang beli dari Tripoli, so agak over sket corak nye..
Eh, nape terasa rendah plak diriku ini. Tanjak ni tinggi sgt laaa...huhuuu



Cik Nad suke pelamin nye...simple but nice. Color pn x over do, dan pelamin ni betul2 di gunakan sbg props utk tangkap gambar famili. Bkn utk merenjis2 spt yg sesetengah org pk kn. Tp............jgn laaa di harapkan suasana ini utk mjlis Cik Nad di tepen... En Tunang bertegas tidak mau ada pelamin krn permintaan keluarganya. Sedey menyelubungi...kerana majlis d dwn tp tiada pelamin... Mujur Kak Akma dah janji utk jadikan hiasan meja makan ku secantik pelamin, xtau laa kalo itu sekadar janji utk menyedap kn hati Cik Nad. En Tunang tgk laa gambar2 kt bwh ni.... then nnt tau la knp Cik Nad nk sangat pelamin. (upss...terbwk masuk masalah keluarga plak dlm blog ni... hahahaaaa)



Famili Kakak



Famili Abg Tan

Famili Kak Nim
over sungguh pose alyaa.. heheee



*
*
*
* ruangan utk famili Cik Nad....tp tiada pasangan nye lg.. so tiada gambar.. hehee
*
*
*
*

Famili Amy
adui...nape izzah nangis nih..?



Famili Chaq
Kakak abah Cik Nad


Famili Pak Cik Adik abah Cik Nad

Famili Kak Raza

Famili Mak Su Ayu Adik mak Cik Nad

Ok laa buat ms ni dlu soksek Cik Nad ye.... nnt Cik Nad upload more journey pic time kitorang balik ke kl. InsyaAllah..... ada ape2 komen?? heheeee

Daaa.....






2 comments:

~ thalhazlin ~ said...

cantek la pengantin pempuannya. berseri gitu. hihi. match making cik nad jadi gak. hum. cik nad buat la pelamin cam ni jugak. just nak amek gambar je, walau tak ada tepung tawar. heh. saje je beri cadangan :)

ciNDerella stRikEr said...

Nad gune gam UHU tau. hehee... majlis di kl ada pelamin, majlis sambut menantu je En Tunang xmau buat pelamin. Dia siap perli2 Nad ngadu dlm blog. Ahhh...nad xkisah (calon2 isteri degil neh) hehee