Kawan2 kite...!

Thursday, February 11, 2010

Update...Lagi !!!

Hye bloggers...& readers

Entry kali ni Cik Nad nk update pasal pembelian brg hantaran. ALhamdulillah...!!! Semua brg hantaran yg perlu dibeli telah di settle kn dgn jaya nya. Ye laaa...sblm kepulangan En Tunang, Cik Nad serba salah nk membeli brg hantaran. Nnt kalau beli xikut seleranya ssh plak. Tp sebenarnya penangguhan itu adalah sesuatu yg amat merugikan & kami berdua amat setuju.
Sbb...... :

1) Harga emas semakin naik. Kalau Cik Nad beli thn lps, harganya masih RM112/gm tambahan pulak kalo beli time raya aidilfitri haritu, lg laaa ada diskaun itu dan ini. Dek krn menanti & terus menanti (padahal duit dh ada dlm tgn pun) maka saat En. Tunang beli kan barang kemas utk majlis nikah nnt, harga emas menjangkau RM132/gm (dan kalau xsalah sekarang sudah menjangkau RM140/gm). Kami sudah rugi di ctu. Maka Cik Nad pun telah memilih rantai yg harga upahnya murah....kerana harga emasnya sudah melampaui bajet. heheeee...... Tp Cik Nad masih lg sgt suke dgn pemberian itu.

Lebih kurang gini laaa rantai nye...tp buah nye bentuk Hati.
En Tunang yg pilih.. benda free jgn komple.. heheee


2) Jam tangan BONIA (jenama kegemaran Cik Nad & En Tunang) telah muncul pula model limited edition yg sgt cantik. Sebelum En Tunang fly mencari rezeki di Tripoli, jam kegemaran nye tidak lah merabakkan poket (walapon poket dia sendiri). Saat dia balik msia je, wujud plak jam yg Limited Edition keluaran Bonia. Hadoi laa.....tp Cik Nad mmg nk dia pakai jam yg hebat sket, supaya agak berbaloi laaa 1tahun masa dia terbuang ke negara org.
Kerugian yg dialami???
Bkn pd jam tangan En Tunang, tp pd jam tgn Cik Nad. heheheee..... Sungguh gatal, nk jgk jam mcm En Tunang. Dh tau tight in budget pn gatal gak menggoda2 En Tunang utk beli jam tangan yg sama kaler dgn jam En Tunang. Serius laaa telah rugi d ctu...hahaaaa.... kalo En Tunang bli siap2 jam tangan nye di Dubai, maka nya xde la Cik Nad mengendeng2 nk jam jgk. Rugi di pihak En Tunang....tp di pihak Cik Nad........UNTUNG..!!! hahahaa

Hahaa...senyuman paksa En Tunang saat menunggu resit pembelian.


Hasil bodek En Tunang.
Sekali sekala kene gune jgk ayat2 manja utk cairkan hati bakal hubby nih. hahahaaaa....

No no... Cik Nad kne jimat dh lps ni.

3) Semalam, dgn berseluar track + shirt ala2 duk umah + selipar...Cik Nad & En Tunang telah ke SOGO utk bli perfume. Tp En Tunang pakai smart la...Cik Nad??? Ntah laa angin ape ntah smlm xmau plak melaram bagai, pakai mcm minah nk g psr. hahaaa... sbnr nye plan nk g carefour je nk tgk kot2 ada perfume best (hamboi...g carefour pn jg laa penampilan...hape daa..!!) tp last2 hanya SOGO je rasanya ada choice yg byk. Tp harga nya sgt laaa melambung xde promotion pn walopon nk dekat2 valentine (Cik Nad xsambut tau) nih. Kalo Cik Nad beli time Krismas last year kn jimat & berbaloi2. HUGO Energise (perfume kegemaran En Tunang) time krismas tu hanya RM300 set nya. Tp sekarang ni RM388 dan brg nye pun xbyk. Walaupon beza RM88 tp tetap rugi. Salah En Tunang yg xbg Cik Nad beli awal. hahaaaa.... Tp perfume ni Cik Nad yg belanja.... Utk Cik Nad??? I choose Elizabert Arden Provocative Women. Bkn sbb Cik Nad ni suke provoke eh...sbb wangi & En Tunang xmau Cik Nad pilih issey Miyaki as adik Cik Nad pun gune jenis perfume yg sama. Dia ckp...... :

Syg kene ada identiti sendiri dan lain dari org lain. Jgn klise' sgt.

Adui.....gtu plak. So Cik Nad Pilih laaa perfume ni + set makeupnye.. Sgt suke...walopun rugi kerana membeli perfume time xde sale + diskaun. RUGI BANYAK di ctu. aiseh..!!

Itu la di antara kerugian yg telah di alami.

Oh ye... !

Cik Nad dpt tau, harga pakej2 perkahwinan di area kl jgk dah naik hampir 20%. Mujur laa Cik Nad booked over awal dari bln 8 tahun lps. Maksudnya....7bulan awal, dan ada soksek2 mengatakan yg Cik Nad book terlalu awal dan akan merugikan. NO..NO..NO...!! itu tidak betul ye kwn2. Cik Nad sgt beruntung krn telah tempah pada waktu promosi dan mmg mustahil utk dapatkan harga spt pakej Cik Nad buat masa ini. Jadi, kps all Bride 2 be di luar sana yg masih blom tempah pakej ape2 utk majlis anda....cpt2 tempah. Peduli je kalo org ckp, gatal sgt nk kawen @ nape xsabar2 nk tempah awal....ingat ye... once booked, tarikh boleh di ubah tp price ttp kekal. So...jgn tggu lama2 dan kalo ty pendapat Cik Nad (yg kedekut tp fussy & nk mcm2 ni) pilih la DAVENCY WP utk majlis anda. Heheee...iklan yg xberbayar tau. Tp mmg murah....dan hasilnya?? tggu lps wedding la Cik Nad bgtau.

So kawan2...n3 pjg lebar ni bertujuan menyatakan bahawa... JANGAN SUKE BERTANGGUH KERJA...
nnt sendiri yg rugi.. weee...~~~
Daaa



2 comments:

~ thalhazlin ~ said...

yezza. betul cakap cik nad. kita pun tempah bridal awal. tak ada ruginya tempah awal sebab harga pakej makin lama makin naik. :)

ciNDerella stRikEr said...

betul...! kawan2 yg lmbt booking tu terpaksa la terima harga bridal 2010. mujur nad punya harga 2009 so agak murah. Mn nk dpt full pakej 4k dh skrg ni. heheee