Kawan2 kite...!

Monday, June 28, 2010

Weekend yang PENUH

Hello smua...

Wah, rajin Nad mengupdate blog ye. Hehee.... Nk sembang2 panjang pasal last weekend activity. Biasa nya weekdays Nad & suami sgt mgharapkan agar masa cpt berlalu sehingga membawa kami ke weekend. sabtu dan ahad adalah hari yg dinanti2 kn oleh kami ber2. Kalo hari jumaat tu dua2 dh plan mcm2 nk dilakukan weekend yg akan menjelang (ayat buku tu). Nad masih igt lg jumaat lepas Nad kunun2 nye nk berehat pjg sabtu dan ahad ni. Nk bermls2 di rumah je...tp syg impian ku hancur berderai dgn adanya susunan aktiviti yg mengejut. My sibling mmg suke wat last minute plan....mujur me & my hubby ni sporting je utk join. Maka cancel laaa plan asal utk b'mls2 di rumah je.
Ape yg Nad sibukkan weekend lalu???? Jom layan cite Nad ni ek (sape yg xsudi baca....sila move out ye... i takut u ol jeles...hehheee)..


Sabtu

- Lps balik meeting kt opis, Nad kelam kabut ke rumah kakak sbb nk tumpang dia g umah makcik ct. Mak cik ct buat kenduri doa selamat sbb baru masuk rumah baru (amboi....pakat2 masuk rumah baru lo ni....hehehee). Dh laa En Hubby ambik lambat (sbb d tahan oleh boss d site...eeii ape ayat ni??), janji dgn kakak2 pkol 1.30pm....last2 lmbt 1jam & sememangnye berbuih laa mulut diorg merungut. hahahaa..... Nad smpai on time kakak dah fedup nk tggu..hehehe... En Hubby xle anta Nad sbb kt umah ada org tgh pasang grill. Mujur ada abg cik tlg tgk kn dari awal. heheheee..... So sabtu aritu, siap laa pemasangan grill umah Nad. Design??? Simple2 je.... maka terbang laa RM2,300 (yg paling murah area ctu...abg cik pandai bargain) demi keselamatan rumah kami.

Bila balcony sudah di pagar...

Ptg tu baru En Hubby ke rumah pakcik ani (adik abah Nad). Menu?? Makcik ni mmg pandai masak, dan menu feveret Nad semestinya NASI DAGING. Masakan nasi daging dia mmg meLETOP seh. Layan sket gmbar2 sekitar majlis ye. Xbyk sgt Nad snap sbb x igt nk buat review dlm blog. hehehee

Uissh...anak buah Nad ni pn suke masakan Tok Cik nyee...

Antara menu yg dihidangkan.... of cos lg bsr dari majlis Nad. hehehe
Ada bubur kacang (yg mmg sedap gle...Nad smpai 3round), Nasi daging (daging batang pinang), sup daging, air asa (yg mmg terangkat), ayam masak merah, ikan kering (feveret), laksa (menjadi kegilaan org2 yg dtg...tp Nad xmkn laksa) dan kuih muih yg disponsor oleh kakak Nad. Mmg laaa xbole diet lgsung kalo mak cik buat mkn2. Sgt mencucuk selera makan. hehehee


Ahad

- Ahad plak Abg ipar Nad buat plan mengejut nk bwk kitorg pusing tmpat tourist slalu dtg kt kl. Mentang2 la dia buat travel & tour bussiness, so haritu kitorang jd tourist laa kunun2. Ada yg ngaku dari Indonesia laa...hehehe.... Kami mmg seronok jalan2 percuma ni. Hahahaa....
Lihat la kami yg hepi...



Destinasi pertama.....kilang jam.
Tourist kne pakai syicker okeh...huhuhu....


Ada jual baju n kasut juge. Harga nye mst la WOOOWWW...!
Nad buat dah....! huhuhuu


Next....Royal Selangor Pewter.
Best jgk buat rombongan cik kiah ni. Huhuu



Cth matawang dlu. Kami jd sedikit jakun....
Malaysian..!




Minum dlm cawan pewter...
xbest sbb berat..hehehe



Wah wah Hubby....!


Sempat mencuba.
Of cos gagal...hahahaaa



Bergamba last sblum balik. hehehee


Sempat lg bli kasut kt the mines..amy la tu.

Letih la menaip...hahaaa.... ok la. Kite sembang lain kali ye.

p/s: Nad ada kegemaran lain la skrg....suke baca blog masak. Smlm dh try buat nasi lemak, 1st try & hubby suke. So lps ni bole Nad cube masakan lain plak. Buat nasi ayam plak laaa weekend ni. hehehee

2 comments:

~ thalhazlin ~ said...

wah! best banget nampaknya jalan-jalan dengan family. hiks :)

fikaryna said...

wah..lama x singgah cni..

hmm..masak eh? ryna dtg gl singgah umah nad nak makan nasi ayam bole? hehe..