Kawan2 kite...!

Tuesday, June 8, 2010

Childish...!!!!

Wallawei....

Harini mood Nad swing abes. Ada 4 perkara yg menekan hati menjadi bara.

1. Semalam baru tukar set astro Byond (dpt 1thn percuma sbb beli lcd samsung) tp servis sgt xbagus. Asyik2 hang (gambar tersekat) and xbole control sound pakai remote astro (mcm decoder astro biasa). Sgt laa xbest dan sgt menyakitkan hati. Bila berlang kali kol astro bole plak xde operator nk jwb. Byk sgt ke complain dr pengguna smpai bz gile diorg ni. Menyesal pn ada...kalo x di sebabkan monthly free utk byond HD ni, dh lama aku terminate trus. Sengal btul. Nk tgk tv pn xde mood...tgh sedap2 lyn cite tiba2 hang. Terlps 1episode cite BENCI BILANG CINTA. Tp ni mmg benci gile dgn servis diorg ni. Okeh, tu perkara pertama yg memberikan sedikit tekanan awal.

2. Bole pulak En Hubby bertindak malas mlm td time Nad nk suh dia tlg mop dlm bilik. Mmg laa dh mlm & dia baru punggah barang (toto n tilam) masuk dlm bilik bawah (preparation utk parent dia jgk) tp dia kne la consider, mlm tu nk tdo camne. Sbb technician astro yg cerdik pandai tu telah mengotorkan lantai bilik kami dgn tangga nye. Nad mintak tlg angkat baldi mop tu je, sbb xlarat nk angkat naik ke tingkat3. Ssh btul nk mntak tlg. Last2 Nad jgk yg kne buat. Mmg nk kne lancarkan mogok ni....tp pandai plak dia ajak Nad lunch skali arini (nk pujuk la tuh). Tp mmg Nad bengang gile......walopon hakikat org pompuan kne kemas umah, Nad nk jgk dia tolong. Bila Nad mula kan sesi luah perasaan, bole plak dia jwb....alaaa ni umah kite, kalo buat esok pn xde sape bising. tdo kat atas katil, bkn kt lantai. Owh, serius tensen. Last2....mogok kecil2an mlm td telah berjaya. Padan muke....! mujur dia cpt pujuk...kalo x mmg Nad buat mogok besar2an..(tp rugi, pg td En Hubby buat air cedap, nk minum ego menghalang). huaarrgghhh...!

3. Sampai2 je opis, baru on pc. Tgk sket2 email & FB. Bole plak BOS kol dgn nada keras. N'adira, ajak ckin turun bawah jap. Jumpe sy.' Dh agak msti ada yg xkena dgn Bangunan sblh (Ofis Nad nk tambah 1building bersebelahan opis lama ni...so Nad bertindak sbg engineer incharge) sbb dia ajak jmpe kt bwh, bkn kt bilik dia. Sampai je bwh dia komplen mcm2. Nad mmg bengang sbb semua construction decision dia buat (mentang2 dia kontraktor + owner + big boss d cni) tanpa sebarang memo kpd pihak kami. Owh....siap bole mntak nk kuarkan EI lg. Penat mox gni. huaarrggh..!!! Smua nk kne handle. Meh cni nk senaraikan projek2 yg haru di handle.
- Sek Putrajaya P18 (owh sgt penat nk deal dgn perbadanan ni...byk bebeno spec dia.)
- NKRA utk 27buah sekolah sekitar selangor (oh plss....fast track projek kecik2 ni mmg m'bengangkan kepala jurutera okeh)
- Bangunan MRO PoliSAS (mujur ini sudah diperingkat handing over...agak lega)
- Program2 IBS yg sangat rancak (owh, boleh x boss batal kn niat nk buat kilang IBS tu??? kite beli je laaa kt kilang lain..heheheee)
- Projek banglo kecik2 (alaa diorg ni lg ssh nk deal.....owner byk cekadak)
- projek rehab pringkat tender....nape laaa i pn terlibat utk tendering ni. Kan ada QS....waaaaaa =(
Itu laaa senarai nye.....mau x lekang otak Nad ni.

4. Ini yg paling terbakar otak sekali. Harini ada lecturer visit sorang budak praktikal ( i hv to call him budak sbb mmg kebudak2an) sorang ni. Dia dibwh seliaan consultant team Nad, which Nad slalu ask my assistant utk supervise him. Sgt mls nk layan budak ni sbb sgt POYO... diulangi...sgt poyo. Overshadow gile sehingga lupa status dia d cni hanya utk praktikal sedangkan kita ni supervisor @ senior d cni. Dia nk tunjuk eksyen sbb father dia kwn boss.. Eleh...Nad pn kawan boss jgk tau (time xformal laaa) xheran pun. Bila dia dh buat hal dgn Nad, dia sgt la takut time lecturer dia dtg td...xmau bg Nad jmpe. Takut Nad komplen laa tu. Kelam kabut suh asst Nad cover & jumpe lecturer dia mewakili supervisor. Kunun2 Nad ni bkn supervise dia. Halooo..... dekat dept ni i yg control okeh. So xyah arah kn sape2....i yg bg arahan. Others follow. Jgn nk memandai sendiri...mmg jenis xreti nk menghormati org agaknye. Kehadiran dia mmg menJELIKkan semua org (maaf laa bhs Nad agak kasar...tp mmg itu hakikat). Tp Nad ni kan degil (haa lantak la ko dpt upper mcm ni...nasib ko la) still bertegas nk jmpe lecturer tu jgk. Buat pengetahuan...bkn Nad nk buruk2 kn dia @ rosakkn rep dia dpn lecturer tu.....nad cume nk proper conversation between our dept & him. Nad xsekali pun burukkan dia malah puji2 lg. nk jgk tlg anak melayu maju. Jadi mmg laaa dia tu takut pd bayang2 sendiri. Hairan laa knp wujud manusia begini. Semoga Allah bukak pintu hati dia. ini lah hasil nye apabila nak di didik dgn kemewahan & manja berlebihan. Dia penah cite yg dia mintak ape sj mst dpt. So, Nad xhairan laa dia nk act mcm tu jgk kt cni. But....a BIG BUT.......SORRY bcos Nadira is here to prevent that. Kesian kn.....ADA AKU KESAH?????

Hadoi.....lega rasanya dpt luah kn cni. Nad mmg geram sgt nk luahkan ni. Last, kt cni jgk tmpat yg sesuai. hahahhaaa.... sape yg xsuke bace??? *sila ulang ayat last paragraph atas. tq.



sy sgt tegas d opis. jgn main2 okeh..!!!
heheeee

6 comments:

ryn said...

jengah kejap kat sini

~ thalhazlin ~ said...

hurm. niat nak tolong anak bangsa tu dah betul dah dear. tapi, caranya betul ke nad? yelah. kalau dia memang buat perangai, let him face the consequences lah. in reality pun nanti, memang cam tu jugak. covering him wont do any good la i think.. huhu.
*apapun, memang nampak la ketegasannya kat ur photo tu. tetiba takut. hee*

~~zaa~~ said...

hikhikhik...sabar nad, sabar.. nad kan kental :)

ciNDerella stRikEr said...

ryn - sila2

talha - ntah laa. tetiba rasa kesian kalo dia kne repeat. saba je la...lg beberapa minggu nk abis dh praktikal dia tu. hehehehe

zaa - yeah..saye harus mengKENTALkan diri. hihihi

irwan said...

Adeh la.. Ade gak nama I stated dkt dlm 4 point nie..:D Malu sih.. Ni nk kene OT ni Pn Nad. Hehehe.. Sorry.., hopefully u dh cool time "jln2 cr mkn" tue.. hehehe.. 143..:*

aCik GeE cHoMeY said...

kikiki....sabar k...sian awk...:)