Kawan2 kite...!

Sunday, June 6, 2010

HouseWarming - family gather

Hello semua...

Wah2.....Nad semakin suke menulis ttg perKEMBANGan diri sendiri di blog ini. Maaf la ye bg sesiapa yg xsuke baca...blog ni adalah hak peribadi Nad utk menulis ape sj yg Nad nk tulis tanpa ada unsur2 negatif atau riak. Niat Nad....nk jd kn blog ni tmpt utk Nad catat ape je perkara yg Nad lalui @ exited utk lalui. Macam elektronic diary la lebey kureng. Nad xpandai nk share2 ilmiah di cni, tp suke bc blog org yg share2 mcm2 perkara ilmiah. heheheee...... So kwn2 yg suke baca ttg kehidupan Nad di cni terus kn mmbaca & tinggalkan komen utk Nad jejak anda kembali. Kwn2 yg xsuke baca xyah follow blog Nad ye, sbb Nad xkan tukar style penulisan d cni. hehehe... JEBAT gile Nad di blog ni. hehheee

Ok ok skrg Nad nk share psl house WARMing umah Nad peringkat family je. Waahh...ada byk peringkat la plak ek. heheee.... Sbnr nye last saturday niat nk ajak mak abah je dtg mkn kt umah baru Nad. Almaklum laa cuti sempena keputeraan AGuNg. Nad ada laa masa nk masak utk mak abah lunch d umah Nad. sementara menunggu En Hubby g amek mak (kt umah yg jaraknye sekangkang kera tu) kak nim dtg umah mak. So ajak skali la kak nim join. Pastu kakak (spt kebiasaan nye akan dtg umah mak time cuti) pn dpt menghidu program tersebut trus call Nad directly dgn ayat2 manja nk lunch umah Nad gak. Uiiissshh...mmg la Nad sgt hepi menerima kehadiran mereka. Dari pada 1periuk nasi ditambah mnjadi 2 (tq kpd abg cik -selaku jiran krn bg pinjam 1lg operiuk nasi) di campur dgn abg cik yg tinggal selang sebuah dr umah Nad.

Dah alang2 ramai yg berkumpul Nad kol la plak abg tan, kak lin, amy n arip utk join the gathering. Best semua dpt berkumpul kcuali amy n arip yg ada program lain. So...havoc la umah Nad yg kosong itu........terima kash kerana sudi meWARM2 kan umah i. heheheeee..... Dari jam 11pagi smua berkumpul sampai laa ke 11malam baru beransur. Mak, abah n abg zahari balik sekejap utk g surau solat maghrib n isya, lps abis tazkiran d surau diorg dtg balik umah Nad, mmg best. Dari situ Nad tau yg diorg selesa di rumah Nad yg serba kekurangan tu. So suke..!

Sok sek di dapur dgn kakak2 & mak Nad stress...! Baru sedar yg byk benda lg yg Nad perlu sediakan utk umah. Tq la atas advise yg amat berguna. Kalo x...nnt mertua dtg segan la Nad. Lesung batu pn xde. Asam keping xde, belacan xde... hahahahaaa... kelam kabut + berulang2 En Hubby pg kedai, tp dia sgt baik utk merungut. Tq so much (1BIG reason y i deeply fall 4 him) Ngee~~

Ok u ol....ini ada sedikit gamba utk tatapan. Dh mlm baru teringat nk tgkap gmba. Maklum laa...tuan rumah sgt bz melayan tetamu. hehehhe....

Kakak, kak nim & aqilah(anak buah Nad yg balik bercuti)


Abah, mak & abg zahari
-baru balik surau....sambung mkn utk versi dinner plak. hehehee


Adik, Abg tan, kak nim, aqilah
-abai kn cofee table yg serabut tu, xterkawal Nad nk mengemas
-nmpak x dua budak aktif kat dining table (oh kerusi itu custom made dr taiping), diorang la raja pd haritu. berselera mkn luar dari biasa. hahahaa

nmpak x dua budak xpakai baju tu. sedang mereka agenda ape la tu.
dinding bilik bwh umah Nad sudah ada tanda crayon merah. itu adalah hasil seni mereka. oh anak2ku.....nk marah xbole. cpt2 la mmbesar. hehehee


Happy gathering. BERJAYA!!!!
Next week kne melayan mertua plak. wee...~~

Itu sj update nye.. jmpe lg

2 comments:

~Yun~ said...

nad,lawala sofa..anyway,dining set tu custom made ke?tempah kat taiping kat mane?comels kaler pink..hehehe~

ciNDerella stRikEr said...

yun ni...malu nad nk bgtau. dining set tu turun temurun. hehehee... MIL yg kasi sbb nad terpuji hasil FIL buat. abah irwan ni pandai bertukang, kerusi tu dia buat sndri.... sementara nad kumpul duit beli dining set idaman kalbu, maka nad gune yg ni dlu. kaler pink comey kn...tp irwan dlm proses nk tukar kaler itam @ putih. hohoo