Kawan2 kite...!

Tuesday, March 19, 2013

QQ love to SWIM

Hello mommies sekalian...

Semasa menulis entry ini, senyuman masih kukuh terukir dibibir Nad. Seronok terbayangkan keletah dan keghairahan anak dara Nad sorang ni bermain dengan air. Memang ini bukan kali pertama Nad dan Hubby bawak QQ swim kat public pool @ themepark ni. Tp kali ni terserlah kematangan cik QQ kita yang baru berusia 18bulan ni. Haammbbooii....macam budak besar dah lagaknya. Tak mau ibu @ ayah pegang langsung. Addooii la anak...mujur la ada pelampung tangan. Lega la jgk nk biar dia sendiri.

Jum layan gelagat dan aksi cik QQ ni berenang (dgn gaya tersendiri).

Mula2...ayah tolong guide dulu. Rendamkan seluruh badan.
Try untuk apung2 dan ajar QQ lonjak dalam air. 
Masa ni QQ agak gabra....so memang xlepas dari memegang tangan ayah.
Ayah pilih kolam yang dalam dahulu...nak bg QQ biasa kaki xjejak lantai kolam.

Okeh.. masa ni riak muka QQ dah mula tenang. 
Tangan ayah pon dah dilepaskan. Cuma kocakan kaki masih lemah.
Slow slow nk bg dia biasa.

 Beberapa kali buat ibu cemas dengan menenggelamkan separuh muka. 
Haissh..kaget sebentar ibu. Tp QQ still senyum & enjoy lg. Walopon tertelan air kolam tu. Risau perut kembung je. heheee




Tengok laa aksi budak comel tu.... Suka betul dengan air. 
Mula2 siap nk jilat2 air tu...nk kenal pasti kot air tu rasanye camna. hehehe... 
Lps Nad ckp...'yek yek' kat air tu baru dia stop licking2. 


Disebabkan QQ anak tunggal tiada berteman... makan dia pun membawa diri mencari teman bermain.
Ntah siapa2 yg dia jumpa pon akan bertegur sapa. Memang ramah mesra anakku ini. 


QQ bersama dgn sifu renang nya.

Mari tengok keberanian QQ turun sendiri dlm kolam tu.
Dgn pemantauan yg rapi oleh ayahanda.


Yeay...berjaya. Jadi, mari kita swim2 dgn gembira nya. 
Kali ni kt kolam yang lebih cetek. So, kalo QQ letih swim...dia akan stop n berdiri dulu...then sambung balik.



Swim swim dan swim sampai la ibu nampak bibir QQ terketar2 menahan kesejukan.... maka ibu telah menggunakan kuasa veto utk keluarkan QQ dari kolam dan membalut badan si perenang cilik ni.

*QQ xmo senyum sebab banyak lagi yg nk d explore dalam kolam tu.
Selepas je hilang sejuk d badan....merengek lg utk masuk kolam & swim swim swim.

5 comments:

Mimy Hamid said...

baiknya qq main aiq..fayel takut air kejap je la di berendam pastu dah tak keruan...

BLuRpL3 said...

Selamat berkenalan

Nad bawa QQ berenang dekat mana? macam best je..
x kotor ke air kolam tu if tertelan...

exchange link please
http://blurplediary.blogspot.com/

ciNDerella stRikEr said...

mimy - QQ mula2 dlu pun macam tu jgk. bila dh biasa2 bwk mula laa dia yg suka terlajak. hehehe... fayel kalo suka swim lg tough laa mucle2 ye.

ciNDerella stRikEr said...

Blurlp3 - hye... salam kenal. Bwk QQ ke Gold Cost morib. Memang dikhuatiri jgk kebersihan air kolam tu. Tu yg sentap jgk jantung ni tgk QQ jilat air kolam. huhuhu.. Mujur x kembung

Aty_Fared said...

Pandainyer berenang sendiri..!! :-)