Kawan2 kite...!

Sunday, March 17, 2013

Aniv Getaway....GC Morib 2013

Hello ladies....

Seronok nye bercuti sakan last week. hehehe....xsakan sangat pon. Nad ambik cuti khamis & jumaat...so bila sambung sabtu & ahad jadi la 4 hari bercuti dari fikirkan hal kerja...kerja... kerja! 

Seronoknya bercuti kali ni Nad dan Hubby dan plan canteeeekkkk punya untuk meraikan ulangtahun perkahwinan kami yg ke 3. Hamboi....kami ni jarang nk dpt bercuti. Almaklum laa Hubby ni pekerja cemerlang gemilang dan terbilang. Mcm laa kalo dia xde tu projek kvmrt tu akan stop. Haiisshh laa suamiku yang komited (tangan d dada...mata pandang ke langit) hahahaha...

So utk aniv kali ni....Hubby dan belikan tiket dari streetdeal n tempah sejak bulan 1 lagi. Mula2 mcm xyakin nk pegi. Ye la, Morib ni bukan glamer sgt d kalangan pengunjung. Ceewaaah.... Tp, ALhamdulillah.. Kami buat pilihan yg betul utk percutian kali ni. hehehee

Bermodalkan tiket RM168 yang ditempah....percutian ini kami tempuh dgn begitu happy. hehehe... Murah kan harga bilik, bfast for 2 and tiket masuk taman tema air utk 2 org. That is the reason why we cant refused to take 2days leave for the vacation.

Maka..pagi khamis 14.3.13, kami ber3 pon memulakan perjalanan. Sesat sekejap d tengah jalan....patah balik semula mencari jalan yang betul. Kesian Hubby menahan telinga dengar bebelan Nad yg bengang sebab Hubby xsure jalan. Haaaiiiisshh la....pasal tu pon nk tense. Luckily my Hubby is the most patient guy i ever know. Sorry ye abg sayang. Note* dah dapat 1 dosa disitu. hehehe... Mujur cepat2 mintak maaf bila nmpk signboard yg betul. (tu pon lepas dgr ceramah kesabaran Hubby). =P

Sesampai di GC Morib tu...kami agak tercari2 reception counter. Ye laa...dh Hubby parking bahagian tepi hotel. Tiada khidmat bellboy ditawarkan. Tak pasti kenapa. Tp kami malas amek port, sebab hanya bawak 1beg je. Tarik sendiri sudah.



 Ini la signage yang akan menyambut kedatangan pelawat di GC Morib ni. Water Themepark signage la yang telah melonjakkan hati kami. Memang suka main air...tp xkecut2 pon. hehhehe


 Ini pulak keadaan dalam bilik.
Alhamdulillah memuaskan hati. Bilik kami menghadap themepark. 
Menjerit2 la QQ nampak taman air dari balcony. Tp....kami xterus turun mandi. Sebab lebih teruja nak berendam dalam jakuzi. QQ pulak takut dengan buih2 jakuzi yang banyak tu. 1st time dia join berendam jakuzi dgn kami.


  
Bergambar dihadapan main entrance...Lepas balik dinner kat tepi laut.
Lupa nak snap pic. Harga murah dan makanan yang sedap2. Berbaloi...
Next time kalo pergi lg...sure Nad buat review yg detail ye.
 In sya Allah.





Orang yang paling seronok d percutian kali ni adalah cik QQ kita ni. Hammbboooiii...bukan main suka lagi dengan air. Nad xsangka dia seberani ini. Biar dia swim sorang2 pon xpe. Very independent lil girl. Nanti Nad story mory macam mana mula2 kami lepas QQ swim alone.




 

Begitu la kisah sambutan hari ulangtahun perkahwinan Nad dan Hubby terchenta. Percutian yang pendek tp cukup bermakna buat kami sekeluarga. Semoga kebahagiaan yang kami kecapi akan berkekalan dan dirahmati. Amiiinn....

Daaaa....

4 comments:

Ibu Ilyanie(s) said...

bestnya dpt g holiday!!

jemput menjengah.. :D
http://ibuilyaniescottage.blogspot.com/2013/02/molecular-reform-therapy-mrt.html

Wawa Yusoff said...

eh! destinasi kite same...! :)

Mimy Hamid said...

nad beli street deal eh..plan nak cuti bulan mei ni...bulan bonus hehehe..

ciNDerella stRikEr said...

ibu ilyanie - best la jgk dpt jln2 n main air. walopon dekat2 je. tp bermakna. hehehe

wawa yusoff - ye la. sama. nad baru baca entry wawa. kalo bertembung kt sana lg best kan. =)

mimy - aah la. beli kt situ je. murah... hehehe. best nye ada bulan bonus. nad ni tunggu raya baru nk bonus. dah sah2 abis duit bonus kat baju raya.