Kawan2 kite...!

Wednesday, February 20, 2013

Bila Anak Suka Makan Sendiri

Hello Ladies semua....

Ini adalah entry lama (tersimpan d draft) dan baru di sambung kembali dan publish. Membaca blog mummy2 smua yang rajin memasak utk anak....membuat kan Nad pun berkobar2 juga semangatnya. Tp sayang....Nad xsempat masak hari2 utk lil QQ. Biasanya weekend sahaja yang berkesempatan. Hari2 yang lain biasa Nad akan bekalkan sandwish @ pancake je utk QQ. Sebab babysitter yang akan masak utk lunch & dinner QQ. Nad x risau sangat sbb makcik Nad tu masak ape pon sedap. ehehehe..

Menu masakan pon asyik masak benda yg sama je. Dah itu je fav QQ. Nasi + udang + vege. Kalo letak ayam @ daging @ ikan....memilih xmau makan sangat. Tp kalo udang.....king size pon sumbat laju2. hehehe.. QQ ni turun minat ayah nya. Suka makan nasi. Pernah beberapa kali buat pasta (sanggup mencari pasta alphabet kut2 nk bagi QQ suka), tp di pandang sipi2 je oleh cik QQ kita ni.





Tengok laa gaya dia makan tu. Once dah bagi sudu & garfu tu kat tangan dia....jangan harap la nak ambik balik selagi dia tak kenyang. Heeehee.. Focus betul dia makan...ni kalo mertua lalu belakang pon x sedar dah ni. =D

Nad ada pernah mencuba resepi begedil utk baby. X ingat dah blog mana. Nnt time tulis entry tu Nad try cari link dia ye. Anyway....selamat rajin memasak smua.


4 comments:

~YUN~ said...

Pandainya QQ makan sendiri...l:)

UMIE SUE said...

pandainye dia.klu aqilah mmg ribut bersepah abiss..hihi

Aty_Fared said...

Waahhh..terornyerrrr....:-)

Mimy Hamid said...

pandai qq makan..fayel kalau makan macam ni kan bagus :((