Kawan2 kite...!

Sunday, April 17, 2011

Tragedi oh tragedi....



Hiak...hiak.... hehehe.... mari meningkatkan mood dan semangat utk mengupdate blog ye. Walaupun dalam kantuk yg amat, ku gagahi jemari ini menaip entry agar x sunyi penjengah blog ini. Ewah...Nad mmg tgh mengantuk ni. Keja punya banyak kt depan mata nk disiapkan, last2 satu pon xbole nk buat...sbb...mood nk menulis blog ni lg tinggi dari mood nk siap kan kje ni. hohoho.... Mati la kalo boss baca.

Nak cite pengalaman menuju ke minggu 18 ni. Setakat ni baru 4kali buat check up and so far masih blom kne marah2 dgn nurse @ doctor sbb Nad sgt pandai mnjaga kandungan. hehehe... Ok fine! Nad tipu... isk isk. Sbnr nye last checkup aritu Nad kne ceramah pjg lebar dgr Doc + nurses + makcik2 kat kaunter pendaftaran (yg knl mak Nad) sbb....nye Nad dgn mnja nya telah JATUH TERLENTANG kt rumah.

Laaa...cmne bole jatuh tu??? Ce cite...ce cite.....!!

Gini Cite Nye..

Bermula dgn gurau2 senda hubby wifey dpn tv, diselang seli dgn hasrat baik hubby mengurut belakang Nad sambil berbincang hal masa depan....dan berselang seli dgn rasa loya memandangkan jam sudah menunjukkan pkol 10 mlm (Nad mmg akan mula alami loya + muntah slps jam 10mlm...pelik anak mummy ni) dan berakhir dgn lari2 manja kearah sinki utk muntah (krn sayang kn carpet merah diruang tamu) lantas jatuh terlentang dan muntah yg dicepung berserak seluruh dapur + cermin kitchen cabinet juge pecah terkena tendangan maut (tanpa sedar) Nad. Terkaku dlm sesaat dua, hubby yg terkejut dtg cepung Nad ke toilet utk basuh muntah + darah (kaki Nad darah tau..isk isk) , sedangkan Nad dh nangis2 sbb takut kne marah. heheee.....

Alhamdulillah, lps checkup kt pusrawi keadaan bby masih ok. Tiada kecederaan pada bby, cuma pendarahan pada telinga Nad yg menadah nasihat2 dan peringatan org2 sekeliling. Hehehe... Mujur time tu dh 16 minggu dan bby dah lekat dgn baik nye dlm rahim ni. Syukur pd Allah, tp kesannya Nad masih rasa sengal smpai sekarang dan hubby la yg terpaksa lyn lenguh2 kaki Nad ni. Alhamdulillah, Nad punya suami yg sgt understanding + sgt rajin uruskan Nad & kerja rumah. hehehee

Moral of the story????

Dari saat jatuh tu, sehingga ke saat ini....Nad dh xlari2 lg. Skrg hubby dh sediakan tong sampah kecik utk Nad muntah d ruang tamu @ bedroom. Nad dh xlari lgsung walopon time ujan + dgr bunyi handfon dlm bilik atau main kejar2 dgn anak2 buah. Sekarang ni lebih bersikap slow n steady, xde dah sikap kabut n clumsy. heheeehe.....

Pada mommy to be yg masih belum jatuh (oh plis la jgn jatuh...sakit ooo) hati2 la dgn setiap langkah anda. Kali pertama lari mungkin masih ok, kedua dh macam expert....tp belum tentu larian ke3 kita akan sampai ke penamat. heheeee.... Sedia kan laa gula2 utk hilangkan rasa loya & bagi mommy 2be yg ada time2 t'tentu loya (spt saya)...sila la siap2 utk tido awal, supaya pkol 10 tu kita dh lena diulit mmpi. Xde la rasa loya2 dah. hehehe

ps: Nad punya selera mkn masih spt dulu. No problem lgsung....lps mkn muntah...pastu mkn balik. xde hal nye. hehehe..

ps2: masih belum beli ape2 utk bby. sbb merasakan masih awal. kumpul duit je r dlu ye. hehehe


Nad suke g mkn knduri skrg ni. Abaikan wajah tanpa secalit warna. Ape pon xble buh kt muke tu...busuk semua nyaa... Rindu rasa nk makeup2. Bedak krim @ foundation pon jgn harap la. Adoi laa anakku. Pandai jimat kn makeup mommy ye. hehee

3 comments:

~Yun~ said...

ish nad ni..ader ke lari2 manje..hati2 tau lenkali...kene ikat kaki ni,hehe~

fikaryna said...

nad..x mo la nakal2 mcm tuh..tlg jaga dr ngan bbt tau..

ciNDerella stRikEr said...

Yun - mmg xsangka nk jatuh. mujur xde pape. xpasal2 duit burn nk buat cermin baru. hehehe

ryna - sumpah xlari2 dh. skrg dh pasang mode slow n steady. hehe