Kawan2 kite...!

Tuesday, April 26, 2011

Alhamdulillah.... usia kandungan Nad dh mencecah 19minggu. Next week dah genap 5bulan bayi ni menetap dalam rahim Nad. Tinggi sungguh ilmu Allah menunjukkan keagungan ciptaannya. Sungguh Nad xsangka, suatu saat Nad akan diberi pengiktirafan utk melahirkan khalifah Allah di muka bumi ini. Aturan kehidupan yang dirancang Allah.

Xsabar nk tggu tendangan pertama anak dlm rahim ni. Hehee... En Hubby pun slalu tanya...dah rasa ke blom 1st kick anak?? Dia pulak exited lebih. Yg hairan nye...bila Hubby touch je perut yg tegang tu bole plak terus lega. Anak ni segan nk tunjuk perangai kt daddy dia laa tu. hehee....

Selama pengalaman Nad mengharungi 19minggu ni, hari2 Nad mnjadi sangat singkat (sbb mode slow n steady dh diaktifkan) dan Nad kne kuatkan semangat utk pegi site visit, coordination meeting & banyak lg la kje luar yg memenatkan. Mujur la mak Nad hadiahkan maternity shoe yg sesuai utk Nad yg kerap bergerak kesana-kemari & En Hubby pulak sangat rajin massage kn kaki. Pantang tgk Nad lunjur kaki dgn muke berkerut2 (biasa laa taktik memancing simpati) terus dia capai minyak afiat & massage kaki Nad. Ada 1 masa tu punya laa sedap dpt free massage, smpai terlelap laa jugak Nad kt sofa. hahahaa.... xsangka Engineer pon pandai mengurut. Sgt beruntung dpt suami yg rajin (uppss...terlebih promote plak....tp i know hubby xsmpt bukak internet sepanjang bulan ni, sbb busy dgn work schedule yg melampau).


ps: topik hangat perbincangan Nad & Hubby ===> ayah&ibu @ mummy&daddy. owh...masing2 ada hujah sendiri. Nanti Nad ulas okeh. daaa

5 comments:

~Yun~ said...

nad,kejap da 5 bulan..xlame lg rase la tu baby kick,and blh tau gender baby da by dis time..nti update tau bile da scan baby!take care dear! =)

mommie yuyu said...

hi geng mommy to be..mmg indah kan kejadian tuhan.nnt dh masuk 7/8 bulan lagi la mcm x percaya..baby duk tonggek sana sini dalam perut.

btw, salam kenal ;)

ciNDerella stRikEr said...

yun - tu laa...kejap je masa berlalu. xsaba rasa nya nk tggu 7bulan...baru bole shoping2 utk bby. sekarang ni tahan perasaan je la. hehehe

mommie yuyu - hye m2b, nnt bila Nad dh rasa pergerakan bby btul2 Nad review dlm entry ek. slm kenal!!

Rosie Rose said...

salam kenal mommy2be... take care of yourself k! and... enjoy every single of ur pregnancy moments! kite tunggu masa jer nih... tak sabar nak deliver baby!

ciNDerella stRikEr said...

rosie rose - selamat ye..smoga slamat melahirkan. amin... Nad hv another 4++ month. doa kn ek