Kawan2 kite...!

Wednesday, November 7, 2012

SAYA BENCI KAHAK....

Salam semua...

*amboi tajuk....


Akhirnya Nad kembali bersiaran.. setelah 4 hari 3 malam menemani anakanda QQ di wad Ar-Raihan Hospital PUSRAWI.. Segala nya bermula dgn VIRUS selsema yg jahat telah menyerang QQ hampir 3minggu yg lalu. Dari mana dtg nya virus jahat itu??? Entah laa....mungkin ini ujian dari Allah nk uji kesabaran Nad dan suami. Tp...kesian dgn my lil QQ. 


Wajah sugul QQ 1st day detect demam (suhu 38.9deg).


Kenapa dh masuk 2 minggu baru nk bawak jmpe Doctor?????

Halooo...Nad dan suami dh bwk QQ jmpe 3 doktor d 3 buah klinik yg berbeza ok. Doktor Nadhir (yg femes d kalangan blogger) pon Nad pg tau. Tp...apa kan daya...virus kali ni sangat jahat sehingga mengering kan kahak QQ. Kami hampir tertipu sbb tanda2 selsema sudah tiada...tp batuk2 jahat selalu mengganggu tidor malam QQ (termasuk la tidur mlm Nad n Hubby). Kami bertekad utk terus bwk QQ berjumpa pakar paed.

Kami mmg prefer doc pakar d PUSRAWI... bukan sbb hospital yg kemudahan dia so & so gtu. Tp sebab paed ni yg Nad biasa dari Nad kecik lg. So skrg dia plak rawat anak i. hehehe.. Biasa nya NAd akan bwk QQ jmpe doc Ruzini...tp doc tu asyik cuti je & Nad xmau tangguh2 dh. Kesian tgk QQ batuk teruk (gaya mcm xcukup nafas pon ada). So..tekad kn jgk utk refer doc K yg terkenal perangai nya mcm doc Nadhir jgk. No more ubat utk stop the cough...tp kahak harus di keluarkan dari baby yg xpandai nk buang sendiri. Haisshh....tergamam la Nad n Hubby bila doc suruh QQ ditahan d wad utk pemeriksaan dan rawatan rapi. Tapi...apa boleh buat. Itu yg terbaik utk pulih kn kesihatan QQ.

 Ini laa bilik doc K.
Dulu waktu Nad kecik2 dia yg rawat Nad dan adik. Now...turun kpd anak plak. hehehe

 Mujur laa QQ ni mudah makan ubat & masih ada big appetite lg. hehee.. So xperlu la pasang drip segala. Mudah sikit nk menjaga.

Gaya QQ ni mcm x sakit. Ini laa anugerah Allah kpd baby kan. 
Walo pon bdn x sihat...tp kekal aktif. heheee..


Alhamdulillah...akhir nya dh discharge semalam. Mujur....sebab harini Nad ada BIG meeting. Lega sangat. Tp, still kena monitor tahap kesihatan QQ and kne buat follow up check up this coming saturday. Hope QQ will SOON full recover.


Ok laa. Nnt kalo rajin Nad cerita ceriti yg lain ye. Daa

p.s: Oh ye..charge utk QQ di PUSRAWI ada la ZERO. Alhamdulillah company baru Nad ni cover medical utk Nad + Hubby + anak2. Lega sangat....xperlu runsing tentang cost perubatan dh. Hikmah berhijrah ni sangat2 Nad syukuri. SYUKUR YA ALLAH.

1 comment:

aTy _faRed~ said...

aty pon bencekan kahak..kesian kat anak kan..memang risau..nih sampai kene masuk spital..alahai....alhamdulillah dah sihat..:)