Kawan2 kite...!

Monday, February 7, 2011

Sesuatu terjadi......

Hye readers...
Bosan??
Jom lyn kisah benar ni ye. heeehee

Semalam. Perkara pelik ini berlaku smalam. Nad hairan knp awal2 pagi lagi dh lapar. Mintak NASI LEMAK plak tu di awal2 pg. Owh Nooo!!! Tp time tu xpk ape2 lg. Mgkin sbb smalam penat menangis (ye...sy ni dh suke cengeng) jd pg nye mnjadi sgt lapa. Nasi Lemak yg hubby beli d jd kn bekalan (nk mkn sesampai nye d opis nnt...hehee), tp sblm kuar rumah pagi tu hubby dh buat kn SUSU coklat anmum (mmg sy xpnh buat sndri sejak beli susu tu), hubby yg bancuh dlm MUG yg bsr ye.... Jd, keluar berkerja dgn perut sebu berisi susu coklat itu (Nad d paksa minum 2gelas sehari) yg menyebab kan Nad xsuke dh smua susu2 dan yg seangkatan dgn nye. Yg menyedihkan.....Nad dh xbole nk telan minuman feveret coklat milkshake...even float pon dh xlalu nk minum. Sedey...laaa.!! Pg restoren pon order plain water je...yg lain xlalu nk minum. Sedey tau....

Eh, x abis lg cite perkara luar biasa ni. Smpai je opis, terus mamam nasi lemak bekalan en Hubby tersyg (puji sket..huhuhu). Dlm pkol 12 tgh hari dh merengek kt asst (mastura ni dia bole drive...jd kalo geng rengek kt dia kira menjadi laa..huhuhu) lapo. Ajak mkn kt Pak Tam Corner. Nad sapu AYAM DARA plus nasi yg menimbun. huhuu...Selera btul tgk lauk pauk yg pelbagai tu. Dh x igt dh yg baru lps mkn nasi lemak. Balik opis dgn hati gumbira sbb perut dh kenyang. Masih lg xsedar diri....heheee....

Ptg sblm balik opis tu smbang2 la dgn budak2 opis ni. Eh...kt pizza hut ada pizza baru tau. SEEDDAAAPP....!!! Zap...! Terus terbayang cheese dlm pizza tu. OMG...kne cpt kol hubby ni. Ptg ni kne zaaasss trus ke pizza hut yg terdekat. Layan kan perbualan ini... (hairan btul knp aku rajin menulis ni) :

N: Abg, syg nk balik dh ni. Abg cpt order pizza. Nnt syg smpai umah xyah tggu lama...pizza dh smpai. (apsal laa nad xmau kol sndri ntah)

H: Syg smpai laa umah dlu. Nnt dh smpai msg, abg kol kn. Ke nk g mkn sana je. Tggu abg balik.
N: Ok. Abg balik cpt. Xyah solat kt sana,balik solat kt umah (dh dpt dosa kering ni) je. Nnt lmbt.

Hubby yg lmbt 20minit dr ms yg ditetapkan telah mndapat hadiah muncung itek dari isterinya. Mn laa pg sifat kesabaran, smpai hubby terpaksqa drive laju2 sbb dia ckp muke Nad mcm nk TELAN dia hidup2. heheheee
Gmba Dr Google

Sampai jusco AU2...mkn SET PIZZA utk 2org. Air revive tu hubby minum dua2 gelas. Nad order coklat float, pun hubby yg kne habis kn sbb nad xle nk telan. Last2, nad mkn pizza tu dgn plain water je. Dpt 3slices.....muke pun dh kembali ceria. Huhuu...ape daa.! Balik rumah je pening kepala datang balik (melampau laa kalo nk kuar lg...hehehe), telan ubat penin yg doc bagi...lepak kt sofa living room. Kejadian pelik berlaku d sini... ketika ini... saat dan keadaan ini... Jam 10malam...

Hehee...(bole ketawa kalo kenang kisah smlm)...

Nad xbenar kan Hubby bkk lampu kt umah. 1 lampu pn Nad xnk tgk melainkan lampu tangga. Nk dlm mood romantik kot...hehee....hubby naik pening sbb dia nk bersihkan kereta pon Nad x bg dia bukak lampu porch. Nk samar2 cahaya lmpu tangga je. Teruk kan...? Ada yg lebih teruk....satu bunyi bising pon Nad xmau dgr, so Hubby d larang on TV sbb tv kn bising n bercahaya. Hanya dibenarkan buka laptop shj...tp harus silent. So, terpaksa la dia menurut dlm merungut dlm hati (Nad agak je laa..heheh).

Jd, bergelap la kami b2 sehingga pukul 12.30am. Nad bangun (pening dh ilang) mandi, solat isya' (lewat laaa harini) dan tiba2 perut berkeriuk lg. Abg....bole buat kan syg meggi x? Gila apa aku ni??? Tgh mlm wei nk mkn MEGGI. Hubby yg mamai2 pn bangun la msk megi. Siap request nk meggi yg kembang2 plak tu (padahal kalo dh kmbg kn biasanya xsdp dh). Pelik btul laa.... Pelik2 pon habis la semangkuk mee segera ke dlm perut. Huahuahua..... Tido dgn perut yg Kenyang pd jam 2 pg (tobat mlm ni nk kne tdo awal laaa).

Perkara yg lebih pelik dan lebih tragis???? Ada.. Pagi td, sedang Nad bersiap2 ke opis. Baru bercadang2 nk suh hubby tapau kn Nasi Lemak lg harini. Tp xjd...sbb....waaaRRGGGghhhh..!!!

Cincin Tunang Nad dh X MUAT.....


Sedey....Nad paksa2 jgk pakai, tp sgt sakit dan nmpk mcm sndat sgt. Heran, xkan cincin ni makin mengecut kot?? Biar btul...?? Atau Hubby smpat pg alter mlm td sbb dh xthn tgk nafsu mkn Nad...?? Smpat ke??

Tp itu laa hakikat yg harus Nad terima. Hanya 1 hari, Nad dh ubah saiz cincin. No no no... Nad harus diet balik ni. Ish...xsuke!! So hari ni Nad ambil bfast ringan je...biskut kering + susu (tu hubby ckp wajib minum). Lunch pon xover sgt, nasi + ikan bakar + ulam. Takut laaa kalo berlarutan mcm ni...wooo nooo!!!! No supper for tonite.

Esok?? Target nk pakai balik cincin tu. Doakan misi Nad tercapai ye..

Aminn.......

2 comments:

fikaryna said...

nad..huhu..ibu mengandung mana bole diet..cian baby nak dapat zat..hehe..

ciNDerella stRikEr said...

hehee... masalah nye baru masuk bln ke2. blom pape lg dh mkn ngalah kn ape lg.