Kawan2 kite...!

Thursday, May 13, 2010

Move in......

Hello smua....

Nad mmg teringin sgt nk menulis...tp masih blom ketemu idea yg bernas utk d share bersama pembaca setia. Asyik nk cerita pasal Nad n En Hubby (yg semakin hari semakin loving) takmau ada yg muntah plak. Owh...bila laa Nad nk muntah2 (eh bkn la nk minta sakit muntah2...tp ada yg memahami kut ape yg Nad ingin kn) hehee...malu la plak. (~.~)

Ok, jom berbalik kpd isu yg Nad nk sembang kn. Nad skrg sgt sibuk dgn persiapan nak pindah rumah (dh berkali2 di canang kn...tp xmasuk lg..heheeee) tp agak tergendala krn beberapa masalah teknikal.

Ini adalah kerana seorang laki2 bernama
SAHRIZAL (kontraktor melayu yg brengset)

Nad dan En Hubby kne tipu dgn kontraktor ini yg janji nk buat kitchen cabinet & grill kt umah kami. Separuh jln siap, ambil duit utk beli itu dan ini kononnya then terus dia blah, & yg lebih menyedihkan abang (yg juge jiran Nad nnt) juga terkena dalam amaun yg sama. Abah yg request buat plaster ceiling juge di tipu. Tergamak org tu mkn duit kami tanpa sedikit pn rasa bersalah. Yg lebih menyakit kn ialah dia org melayu (mungkin juge islam hanya pd nama), & sikap Nad yg ingin tlg bangsa sendiri telah di slh guna kn oleh si laki2 tidak perikemanusiaan ini. Sedey sgt nk bincangkan mengenai dia d cni. Tp Nad hrp agar pengalaman Nad (kali ke2 ditipu oleh bangsa sendiri-memalukan sgt) tidak akan ditempuhi oleh org lain. Sikap penting kn diri & jgn mudah kesian kan org lain harus juga dipupuk dlm diri ni. Mulai saat ni, Nad xmau dh percaya mudah2....walaupun di rekemen kuat oleh sesiapa pn. Dlm hati Nad ni dah berJUTA kali menyumpah ke2 mereka yg pernah makan duit Nad ni. Biar laaa mereka menjunjung bara api dan mencari Nad di padang masyar nnt (sampai begitu skali Nad x halalkan....krn bkn mudah Nad & En Hubby nk dpt kn amaun sebyk itu) utk minta Nad halal kan duit Nad yg diorg mkn. NEVER.!!!

Itu laa sbb nye knp Nad & suami masih belum pindah lg. Walau langsir dah di pasang, tp table top masih dlm pembinaan (finishing by sub con abg ipar Nad) & Nad sedang sabar menanti sambil prepare perkakas rumah yg wajib disediakan. Barang2 elektrik & sedikit2 perabut pn sudah d tempah...cume tunggu table top siap baru Nad akan mintak kedai hantarkan....cos berdebu sgt. Nad sgt2 berharap agar Nad dpt move in selewat2 nye bln june ni. Segan jgk menumpang di rumah parents (walopon mmg seronok duk ramai2....tp Nad n En Hubby nk feel duduk sendiri plak) heheheee....

Oh ye...who ever yg melintas kawasan samudera ni singgah2 la jenguk teratak Nad & En Hubby ye....nk tunggu house warming xtau la bile lg.

Entry kali ni tiada gmbar best utk diletakkan....maka Nad letak laaa id idaman Nad ye. Layan je laaaa



working space hanya utk 1 org je ni.

cantik kalo sofa kaler putih....tp xdpt aproval dr En Hubby & mommy. hehee









okeh....sudah cukup celoteh. Jumpe lg di lain entry.

Daaa

2 comments:

~~zaa~~ said...

melayu yang memang selalu lupakan bangsa sendiri..asyik nak makan duit haram je..nauzubillah....


saba ye nad..dugaan..

ciNDerella stRikEr said...

tu la. mmg nad dh sgt saba dh dgn dia. dugaan utk nad dtg bertimpa2. nway, tq zaa