Kawan2 kite...!

Thursday, April 1, 2010

Chronologycal Event (Majlis Perkahwinan)

Okies..Nad kembali membebel d page sendiri. Syok2 sndiri menaip entry majlis persandingan plak kali ni (walo pon tiada acara renjis...abah xbg so we follow je kehendak nye). Jom layan memori Nad sepanjang hari tu.

Awal pagi lg dh bangun...inai yg di touch up tidak lg merah spt smlm (dh bertukar kepada sgt gelap)... adoii...laaa gatal tgn menambah sape suruh. Tp mmg xbest la gune inai gni, xwangi macam inai convensional. Nad menyesal.....! Tp xpe laaa....mood xboleh dirosakkn demi inai sejemput di jari. hahahaaaa....... So, bangun tido je terus kemas katil (krn terlalu keletihan sesi bergambar mlm tu abis jam 11...Nad bantai tido 360darjah di atas katil pengantin) yg memakan masa setengah jam. Belek2 hp kot2 ada romantik msg dari En Hubby....result : hampa. Dia mmg tiada sifat itu, hamba terlupa. heheee.... Then, gagah kn kaki pg mandi. Xsempat nk jenguk kt bwh, org tgh sibuk2 buat pe. Takut diorg terkejut tgk muke pengantin blom mandi mcm kuntilanak. hahaha.... So lps mandi, lepak2 dlm bilik abg Nad (bilik dia aircond...sejuk sket) sambil2 menunggu adik andam yg super best tuh. Photographer dh smpai (best btul kak yus ni....punctual sgt2). Dengar bunyi suara marhaban dari bwh rumah....Nad segan nk turun as mak dh pesan xmau gedix2 sgt that day...so i obey duk diam2 dlm bilik. Umi pengapit jemputan dari batu pahat dh sampai... Chit-chat2 mmbuang masa. Sungguh relax tanpa ambil tahu apa yg terjadi pada majlis. Teruk btul pengantin ni....sy xmau serabutkan minda....yg penting sy harus yakin, my team (project manager is my abg ipar & others siblings jd AJK) will do the best for the ceremony. Ape yg dpt Nad tgk (intai2 dari tingkap atas) tetamu sangat ramai dan takut sungguh xcukup lauk. Tp masih cukup utk simpanan juge rupenye. Mujur Nad xberarak jam 1 ptg....time tu diorg ckp sesak kemah dibanjiri tetamu. Jam 11 afiq sampai... Sambil senyum2 Nad request sst dari dia & dia sudi tunaikan. Ape permintaan Nad .....? Shh...biarlah rahsia. huhuuhu...!




Lepas selesai dimakeupkan....Nad dpt kol dari kak nim "weh, ewan (En Hubby) xsiap2 lg ke? Dh nk mula berarak dh ni...Jua & ot (pasangan abg Nad yg bersanding skali) dh siap & tggu masa je nk gerak ni. Ok fine...Nad dh agak tense d ctu. E72 di tekan dgn kuat utk mendail no En Hubby. Abg kt mn?? Xsiap ape lg ke? Kak Nim (bertugas mengawal selia rombongan kedua pihak) dh bising2 kt syg ni.
Dgn relax dia jwb. Dh xperlu risau...abg smpai lama dh. Tggu afiq (which means lps makeup kn Nad td) sesat cari surau. Mujur abg tan yg bwk dia trus ke cni. Dh siap dh ni.
Ok, Nad relax dan lega di ctu. I luv you laa (dlm ati jea...hik hik).

Smpat je Nad pose2 sementara menunggu En Hubby siap.
Xlama lepas tu dpt call dari Kak Nim..
BERSEDIA OKEH.



Then...tiba laa masa berarak. Waahhh...nmpk sgt meriah saat Nad turun je kt bwh rumah tgk smua sedara mara terdekat mengenakan pakaian sama (sedondon songket bunga tabur kaler merah spt yg Nad impikan) dan yg lain2 turut mengenakan busana bertemakan merah. Nad terharu dgn semangat dan sikap sporting diorg sume. Terima kasih xterhingga (entry khas utk ucapan tq akan menyusul kelak...heheheee) kepada semua. Pintu gerbang simple dan mengikut tema adalah pilihan bro Nad. Pandai jugak di match kn dgn panel pelamin. Bagus...bangat! heheee....



Suasana semasa perarakan mempelai.

Saat ini ada soksek2 bertanya. Eh, knp payung xwarna merah? Adoii mak...xbole la smua merah. Nad sengaja blend kn warna payung dgn pengapit. To slow down red tone colour. Nmpknye mcm berjaya. Hehee...!

Okeh, majlis di teruskan dgn bacaan doa buat kedua2 pasangan mempelai. Sangat syahdu saat mata ini melihat ramai tangan menadah doa yg dipanjat kn. AMeeN....! Semoga termakbul doa kalian smua (termasuk doa kami skali...hehehe).

Saat doa dibacakan.


Berakhirnya bacaan doa dari Ustaz Maya (kawan abah Nad) maka bermulanya persembahan silat untuk tatapan pengantin. Tq kpd abg din (Abg ipar Nad) yg sudi sponsor.

Persembahan Silat yg sungguh macho.
Nad suke...tp takut gak tgk time kne2 blasah tu. Nad xtgk sgt...lebey tumpu perhatian kpd lambaian kwn2 dan lensa kamera. Yeeehaaa!


Next...sepatutnya majlis diteruskan dgn makan beradab. Tp acara baru telah di slot in oleh mak ndak Nad (so terima dgn terbuka krn Nad tau niat dia murni).

Acara.....
SWEETS FOR THE KIDS.
Kedua pasangan mempelai akan memberi gula2 kepada kanak2. Selain menghiburkan kanak2, dpt jgk tgk gelagat2 parent diorg yg sibuk2 suh anak2 g berebut gula2 dari pengantin. Sgt fun....& tidak protokol. heheee





Kemudian acara makan beradap (kunun2 niat dlm ati nk bantai mkn kaw2 punye...last2 xsmpat..waaa!!!) dilaksanakan. Lihat laa aksi2 klise kami. huhuuuu....

Sedikit ralat di sini... knp la background bekalang tu pun kaler terang jgk...
Adoi...sakit mata i... heheehe

Tp xpe laa...xmau rosak kn mood dgn perkara kecil itu.. huhuuu.... Nad xkisah sgt hal2 remeh tu.. asal kan mood pengantin seGALAK warna. hahaaaa..... Selesai mkn (yg sentiasa d ganggu oleh jurufoto utk buat beberapa pose) kitorg pn kembali ke singgahsana utk sesi bergambar bersama keluarga. Next entry akan update utk sesi bergambar keluarga plak. Sekarang ni layan je dlu gamba pengantin plak yg berposing di atas pelamin (owh....tertunai impian ku utk duduk di pelamin kerusi besar...).


Dah2.... nnt bertambah muntah u ols baca. Heheee....

P/s : hubby Nad dpt offer kje (skaligus 2tempat-Alhamdulillah rezeki kurniaan Allah) yg berdekatan. Doa kan agar En Hubby dpt membuat pilihan yg bijak utk masa depan kami. Lega...xperlu lg ke luar negara & penambahan gaji menyenangkan hati. Alhamdulillah...& tq kpd smua yg mndoakan kami. Tiada lg mendung d muka kami (cume En Hubby masih penin2 lalat...ada 2kerja dlm tangan & 3 lg interview menanti dgn pakej yg manarik). Doa kn kami yee...!

Daaa

1 comment:

~ thalhazlin ~ said...

wow. hitam-merah-putih. cantik! nampak mahal dan ekslusif gitu cik nad. ops! puan nad. heheh