Kawan2 kite...!

Wednesday, April 14, 2010

Asyik-asyik sibuk...!!

Hello readers....!


Byk benda yg Nad nk share dlm blog ni.... tp Nad sungguh2 bz dgn kerja. Mana nk kejar submission lg, meeting lg...smpai rasa mcm nk cari kerja lain je (amboi....mntg2 En Hubby senang dpt kerja...berangan2 la Nad nk test market..hehehe) memandangkan dah setahun Nad berkhidmat d cni...cukup setahun je rasa tepu minda... hahahaaa

Nad jgk sgt bz dgn preparation nak masuk umah baru. Ye...dh sebulan kami kawen tp still stay kt umah parent Nad lg. Bkn xmau pndah, CF baru je dpt. So, Nad & En Hubby tgh bz gile2 (mujur dia masih bercuti) menguruskan mcm2 perkara :

1. Pasang lampu & kipas - lega dgn upah RM150 semua lampu & kipas dah dipasang oleh mat2 indo yg di upah oleh En Hubby. Cuma tinggal big chandeliar dgn lampu di dining je belum di pasang sbb Nad nk suh buat wiring baru (cerewet kan) agar nmpk lebih comey di sudut mataku ini laaa... heheheee.....

2. Langsir telah pun siap di ukur dan ditempah oleh seorang KAKAK yg kami jumpa d Nagoya Carefour. Kunun nya nk tmpah di Nagoya je...tp kos nya berganda.....so kami tempah laa dgn kak mas ni. Rail utk langsir dah di pasang di 3sliding door & smua tingkap2 lain. Neves nak tggu langsir ni siap....xsaba nk tgk okeh. hehehee

3. Masih mencari2 contractor yg murah n practical utk buat grill & table top. Nad xmau buat kitchen cabinet lg sbb bajet xcukup lg utk design yg Nad berkenan tu. Plaster ceiling pn blum pk nk buat dlm masa terdekat ni...maybe next year bole laa kut. hehehehee

4. Perabot dh lama di tempah di cavenzi (design simple dan harga berpatutan) & hanya menungggu masa utk call & deliver. heheee.... Konsep pemilihan perabot???? Asal ada jee... heheheee....

Itu la antara kemeriahan (kekecohan sebenarnye) Nad dan En Hubby dlm menata rias kediaman kami nnt. Target utk move in dlm bln may ni...& june bole buat housewarming + doa selamat utk masuk rumah.

Haa...sungguh kn Nad ni bz sgt lately ni, smpai nk tulis blog pn terpaksa bertunda2. Nk upload gamba preparation masuk rumah ni takut nnt basi pulak kn... hahaaa...so tggu Nad reveal kn nnt ye.

Utk memujuk readers yg suka bc blog Nad yg terkenal dgn byk picture ni...so Nad tempek 1 fav pic Nad ek...


Owh...masih dlm mood pengantin. hahhaaa

Daa.......

5 comments:

~ thalhazlin ~ said...

amin! kita pun doakan cik nad ;p

ciNDerella stRikEr said...

tq...suke bila u still call me cik. rs masih single. i like..... hehehee

fikaryna said...

nad..best kan kawen..haha..

ciNDerella stRikEr said...

ryna - xtau la nk ckp best ke x. baru 1bulan jd wife...idup dh kelam kabut sgt. mn nk care suami, pk kerja, renovate umah semua memerlukan perhatian penuh. Nad rasa ms rehat sgt la minima....tp lps ni maybe dh setle sket2 ok laa kut.. hehee

irwan said...

hehehe....sabar ye pn nad..:D nnt ok la tue..sementara nk biasa jd wifey..:D huhu