Kawan2 kite...!

Thursday, November 12, 2009

Masa Terluang

Lama x menulis rasa kaku plak jari nk menaip nih.. heheheee...... hye semua.. Cik Nad kembali menulis ok! Utk mengupdate sedikit info kehidupan Cik Nad nih... (maklum la en tunang dh ty bl nk update blog kn). erm...nk mula dari mana ek???

~~jemputan raja sehari~~

fiy...cik nad dh tempah pun kad yg menjadi pilihan (design, kualiti dan PRICE) okies..... dan skrg ni dlm proses mencetak... haaa...sape cakap cik nad ni lambat bertindak.. not really ok.. diam2 ubi berisi tau.

CEPAT nye tempah..!!!

eh, xlaaa cube tgk countdown cik nad tuh...dh tinggal 4bulan genap tau. kes cik nad ni lain sket...yg dahulu di kemudian kn yg kemudian di dahulu kn. mcm kursus kawen, isi borang n test2 yg terlibat blom buat lg sbb en tunang balik januari.... so start januari benda2 remeh ni cik nad xle nk focus dah. sbb tu laa dh di uruskan...

Cik Nad tempah kad tu di www.hotkadkahwin.com -tempah secara online lebih mudah dan menjimatkan masa. harga yg berpatutan dgn tawaran istimewa. Hasil nye xdpt lg nk di pastikan...nnt dh siap cik nad bgtau k. selesai 1 perkara........

~~Baju Utk parent~~

haa...jgn igt pengantin je kna ada baju cantik2 tau...parent cik nad pun nk bergaya gak. Kain baju (kaler maroon kerana mak abah nk lain dari lain) dh dibeli di jakel tanpa membawa cik nad..... sbb cik nad dh bli kain tp kaler merah terang mmbuatkan diorg segan nk pakai..... oooOOoo xpe, kain tu cik nad amek nk tempah utk cik nad laa.... hahahah....



selesai beli kain abah g tempah jubahnye di kedai Din Wahab....semalam dh siap then abah pg amek... tgk biasa je jahitan dia. ntah la knp bayaran nye mahal....mgkin sbb kain ssh nk jahit kut. suruh abah letak sulam2 bg nmpk cantik sket, mak awal2 lg xbg segan kt org... ntah laaa my parent ni. then setle la 1 bab...baju abah di hari perkahwinan Cik Nad. baju mak.....belum tempah lg sbb xde design yg menarik hati dia lg.... so-----pending d ctu.


~~program menurunkan berat badan~~

ok ok laaa...Cik Nad admit la yg sekarang Cik Nad makin berisi dan ketembaman terserlah time b'tunang dlu. camne nk buat...hati hepi sgt nk kawen tu yg selera mkn pn bertambah. hahahaaaa... situasi menjadikn bdn ni bagai di pam pam... hehehe.... so Cik Nad telah mengambil inisiatif utk mengawal berat badan ni sblm majlis cik Nad nnt.

ape yg Cik Nad buat??? SLim World?? Puasa?? Ikat Perut???
no...Noooo....nooOOOooo...
semua tu BUKAN ok!!

Cik Nad pegi Aerobik je.
Alamak...terasa bunyi nye seperti mak2 gtu yg rajin ke aerobik. Cik Nad ni kne paksa dgn mak sbnr nye awal2 tu. Bkn masalah fee RM70 sebulan, bukan masalah kedudukan fitness center tu dlm 2km dari umah Cik Nad..... tp malu sebenarnye nk pegi. hahahaha.. Tp skrg dh jadi hepi sgt. Ye la...dlm 1minggu Cik Nad dpt luangkan masa 4jam utk kesihatan. ok laa tu. Mlm2 mengeluarkan peluh....sambil belajar teknik mncantik kn badan utk suami (kt situ ramai yg dh kawen...so mcm2 petua ok!). Cik Nad lyn kn je laaa.... (suke mak nyah..!!) heeeee


gamba Cik Nad time aerobik?? xle laa cos sexy sket...ye laaa Cik nad kn pemalu... tunggu la kalo teknik Cik Nad ni berhasil, cik Nad akan pamerkan gamba proses nye ok... kpd sesiapa nk ikut program fitness ni (area bt cave) inform Cik Nad k... Mmg Berbaloibaloi. huhuuu....

ok la...dh abis opis hour ni. Cik Nad kne balik laa... nk minum anlene coklat kegemaran (aiyak...mcm ketagih la plak) hehehheeee..... okies. sampai berjumpa lg di lain masa ye..

daaa



2 comments:

~ thalhazlin ~ said...

Wah. Cik Nad pegi arobik. heheh. kite pun baru je plan nak pegi. weekend ni baru nak pegi daftar. cayunk! ;p

ciNDerella stRikEr said...

hahaa....tu la talha. malu cik nad nk g memula..tp syiok tau. heheee...
haaa....nk daftar aerobik jgk ek.. ble la kongsi2 cite nnt... cayo!