Kawan2 kite...!

Tuesday, December 21, 2010

GC Honeymoon - part 1




Hello readers...

Akhirnya ada jg kekuatan utk Nad tulis entry ni. Sbnr nye dh lama niat nk menulis di blog yg jarang2 dikunjungi ni. hehehe.... So kali ni sila thn muntah ye smua readers sbb Nad akan muntahkan byk gambar di dalam bingkisan kali ni (nmpk sgt pemalas nk tulis byk..hehehe).

Ok2 la. Nad nk share keseronokan Nad ber-honey-moon kt GC aritu. Mmg la agak jakun sbb ni 1st time Nad ke Ausie. So mmg sgt teruja laa nk tau ape yg ada d sana. Jom baca pengalaman Nad kt negara kangaroo ni (tp lebih dikenali dgn surfer paradise).

...picture speak thousand words...

Ini beg yg di bw. Sungguh ringan dan hubby je yg take care pasal beg.
Sgt teruja nk honeymoon smpai Nad dh siap2kan bag 2hari awal tau. heheee

Oh ye...sblm pg tu Nad pg lawat adik Nad baru lps operation kt hosp.
'sory dik ye...kak cik harus juge berhoneymoon sbb dh plan lama...nnt i beli kan adiah utk u k.'
heheee (ntah le nape nk gelak jeee dlm ni)



Penat menunggu d lcct. Ye..kami naik AirAsia X je.

Dh pon sampai. Sila abaikan muka hubby yg berserabut...
Sbb xmandi lg pon time ni. heheee....

Terus menuju ke harbour town utk shopping2 & regang2 kn poket hubby.
Kedai souvenir yg kami tuju dulu sbb takut xsmpt plak nk bli utk relatives yg memesan.
Igt kn kt situ paling murah sbb dia tulis factory outlet. Rupenya byk lg kdai tepi2 jln yg lg murah. Owwhh...terkena suda di situ.



Betul laa...kami jmpe pak cik santa. Kids2 yg berani jawab soalan n bergamba dgn dia dpt special design yoyo. Di sbbkn kami xtergolong dlm kategori tu, so melepas la yoyo tu. huhuhu


Next destination - kami terus menuju ke paradise country and farm.
Kunun2 dh xsaba nk tgk kangaroo & koala bear laaa.
Padahal kt zoo negara pun ada. (Eh yeke ada?? Nad xpenah masuk lg zoo negara...zoo tepen pnh leee)


Smpt la tgk pertunjukan menanggalkan baju biri2.
Nad xtgk smpai habis sbb ngeri n kesian laa..
Mcm ni la keadaan nya setelah ditanggalkan semuanya....
sexy jgk kambing2 ni. hohoo



Perut pon dh berbunyi sbb dlm flight xmkn pape. FA tu dtg time Nad nyenyak tido. Mmg xsedar pape lgsung. So, jum jln2 cari mkn..


Abai kn muke budak lapo tu. hehee

Lps perut dh kenyang...sambung jln2 lg.

Rasa mcm nk ambik je bwk balik.
Bole jd kn pet. Tp koala ni pemalas laa...asyik nk tdo je.



Akhirnya kami sampai pon kt hotel.
Paradise hotel & resort.
Hubby seronok sbb dpt rest sekejap sblm dinner.
Extra single bed?? kami xrequest.
Hubby ckp tu petanda next year vacation kne bwk anak. huhuuu


Brg2 yg wajib dibeli time vacation @ honeymoon.
Fridge magnet.
So kalo smbil2 masak tu bole laa teringat2 tmpat2 honeymoon. heheee


Nk tau ape plak tmpat2 yg Nad & Hubby pg semasa d sana.
Tggu Nad update next entry ye.

daaaa

4 comments:

fikaryna said...

nad..bestnya..jeles2..hehe..

eh, tahun dpn bwk anak? ada berita baik yer..:)

satu g, koala 2 gigit x? huhu..

ciNDerella stRikEr said...

best tau... tp balik msia kne jimat2 balik sbb matawang sana mahal la ryna. hehee

thn depan tu kne plan utk dpt anak. belum ada berita gmbira lg laa. Doakan nad tau.

Koala tu xgigit org. Tp dia buat perangai xsenonoh ada la. Dia buang air atas dukungan 1org tourist dari jepun. hahahaa... right away after kitorg snap picture dia. huhuhu

~ THALHA ~ said...

hi cik nad! wah. lama tau cik nad menyepi. hee.
besh gile pegi gold cost. bulan 2 nanti inshaAllah kite pegi perth, 3rd horneymoon. ekeke.
mahal kan matawang sane. tengah kire2 nak bawak berapa kat sana. huu. tengah jimat2 jugak ni. ;p
besh. besh. tak ada gambar dengan kangeroo?

ciNDerella stRikEr said...

waah...
perth lg best kn. senang nk cari mknn halal. gc ssh sket.
gmba dgn kangaroo mst la ada. tggu part seterusnya ek. hehe..

menyepi lama sbb projek baru on going. skrg dh bole relax sket. huhu