Kawan2 kite...!

Wednesday, September 12, 2012

QQ 1st Birthday

Hye smuaaa....

Selamat Pagi. Waahhh...bersemangat waja hari ni jenguk blog se awal jap 9 pagi. Cewaah, macam la xde keje lain nk buat. Okey2, jgn smpai melalut cite pasal kje pulak ye. Sekarang ni Nad nk share cite majlis hari lahir QQ yg pertama. Meriah rasa nya nk buat bDay party je pon....pressure sama mcm time nk buat Wedding cere dulu. 

Tp utk smbutan pertama ni, Nad n Hubby deside nk buat kecik2 je. Xmau la beria dgn kemah bagai....QQ masih kecik n xpaham sgt lg. Takut nnt nk kawal dia pon ssh, nk arrange party pon payah. So, conclusion....we decide nk buat close party @ dlm erty kata lain..... " UTK KITA-KITA AJE '.

Alhamdulillah....semua nya berjalan dgn lancar, walaopon byk perancangan yg terpaksa dibatal kn sbb 'mengikut ckp org tua2'. Ramai jgk keluarga yg hadir. Ada lebihan makanan, yg telah di bajet2 utk close fren Hubby (5 org kesemuanya) yg xdpt dtg. Byk jgk plan Nad terpaksa di lupakan dlu utk smbutan ulang tahun QQ kali ni.

Nad igt nk buat game utk budak2 - tp xbole sbb party at nite, so xsesuai budak bergelak2 suka sgt time mlm2 ni. (diorg ckp laaa)
Nad igt nk buat candy table utk budak2 - tp all my siblings xprefer anak dia mkn candies..so x dibenarkan buat.
Nad igt nk bukak kolam mandi QQ yg bersaiz sederhana tu (beli lama dh tp xpenah guna lg) & letak bola2 kecik dlm tu utk budak2 bersuka ria - tp xbole sbb ruang utk tu telah di letakkan meja2 utk tetamu. Nad minta 3meja je (jemputan bkn ramai pon) tp diorg letak 5 meja. And xde sape nk volunteer jg budak2 tgh main nnt. Ok.
Nad dh setting cake table ngam2 dgn backdrop bDay yg Nad bikin sendri. - tp, lps je Nad turun dari bilik (lps mandi), tgk smua setting dh berubah. Alasannya...meja buffet xbole letak kt luar (mknn kn kne letak tmpat proper) & budak2 lari2 nnt takut langgar. Ok jugeee.....

Hehehee....byk kn perancangan yg xmenjadi. Xpelaaa, Nad xde la kesah sgt pon. Ni kn 1st bDay party utk QQ, so niat d hati nk tgk QQ hepy n gather ramai2 dgn sedara mara je. Alhamdulillah, dua2 mission tu terlaksana. InsyaAllah next time, Nad akan cuba perbaiki lagi. Ok laaa...kita lyn gmba pulak ye..

 last2 letak tong air plak kt meja kek tu. hehehe


 Menu : Nasi Daging, Lontong, kek, buah n nugget

Kek pon last minit...hubby lupa nk g tempah. (saba jee laaa)









Hadiah dari MOK SU

Hadiah dari MAMA
Hadiah dari Pak Je'
Tq juge kepada Mak Ngah, Tok Cik n semua yg kasi hadiah @ duit raye kt QQ ye. Byk collection QQ utk tahun ni. Alhamdulillah... Semoga ada mood utk story mory next entry.

Daa

4 comments:

fiszah_pjo said...

happy bday QQ

ciNDerella stRikEr said...

tq aunty pzah.

JaSSNaNi said...

Assalamualaikum.. jalan2 sini petang ni..

hepi besday to QQ.. :) meriah sambutan hari jadi QQ ye.. :) bertuah anak ibu/ayah.. :) tumpang gembira.. :)

ciNDerella stRikEr said...

Wslm...

Sambutan kecil2 je. Tq