Kawan2 kite...!

Thursday, September 20, 2012

Idea Hiasan Dinding Tangga

Hello smua...

Nad ada 1 kegilaan yg baru. Kegilaan untuk 'MENDEKORASI RUMAH'. Almaklumlaaa....teratak Nad tu masih kosong tanpa sentuhan hebat reka hiasan dalaman nye. Dh mcm duk umah sewa la plak org tgk. heheheee....
Oleh yg demikian...Nad nk cuba intai2 dekorasi hiasan yg bersesuaian utk teratak kami. 

So utk episode entry kali ini..Nad nk share idea hiasan dinding tangga yg Nad dpt drpd mr. gugel yg baik hati. hehehehe....

Biasa2 kita tgk dinding tangga d biarkan kosong @ di hias dgn frame2 gmba. Idea tu dh selalu di ceduk & kebanyakan rumah mmg buat mcm tu. So...yg tu Nad xmau.


 Ni antara deco2 tangga biasa kita lihat. Mainan tone cat dinding dgn frame2 gmba.
Cantik....tp x berkenan!


 Yg ni cantik!!
Lain dari yg lain..... Tp hiasan dinding ni mcm yg ditayang d dinding IJN.
Agak simple...tp masih belum memenuhi kehendak.



 Tiba2...terpandang kn design bunga magnolia ni.
Alangkah best nye kalo dpt buat sendiri utk hiasan tangga rumah Nad.
Cantik & lain dari yg lain...

Tp...
Jgn la pula buat secara berlebih2an.
Nnt jd mcm rumah hantu pulak. hehehe



Dinding tangga umah Nad tu mmg agak tinggi n luas. Dh kata nyeee 3 tingkat....harus la byk tangga ye dak.  So, agak sesuai utk design bunga magnolia ni. Ada x mana2 contractor ID bole bg quotation?

Dpt buat 5-6 ranting pon jadi laaa... Email nad ye kalo ada.

p.s: kan best kalo bole buat sendiri. =D

2 comments:

aTy _faRed~ said...

Aty teringin nak letak wall paper kat tangga umah.nnti lah..:-)

tres chic said...

Salam,
Saya boleh buat hiasan tangga,tp more suitable utk short term la example in case you nk buat birthday party/housewarming party ke?
saya guna combination of paper flowers,tulle & beads.Bole check blog saya utk tgk cth2 party yg saya buat;)
Tres Chic The Party Planner