Kawan2 kite...!

Tuesday, January 17, 2012

Breast Pump Spectra 3 ---convert--- S3 Freestyle

Hello luvly mummy....

-best x tajuk..??? Nak tau mcm mn teknik nya??? email saya d norley.nadirah@gmail.com -

Saja nk gak menayang hasil tuaian 1st session harini. Sejak2 bz ni xsmpat nk pam byk kali. 2kali je max...kadang2 sekali je kt tmpat kje. Tp...bila dh balik umah nad akan buat tandem pumping smbil df QQ.



Ini laa hebat nya jd fully bf mom. Otak ligat je nk curi masa n cari idea effective bagi menjayakan misi penyusuan anak. Di office, masa yg ada utk pam agak terhad. Jadi Nad perlukan pump yg sgt effective (dan mampu utk poket Nad la) dan of cos double pump (dua2 beah bergerak serentak). Maka spt entry yg lps2....Nad dh mention pakai Spectra 3 utk journey penyususan ni. Mmg la sgt berbaloi dgn harga. Dah la bole double pumping, heavy duty.....yg terbaru Nad bole buat gaya freestyle lg time pump. Sambil2 pam dekat ofis ni sambil bole lyn blog2 mummy2 yg lain. Sangat seronok dan xganggu masa langsung la. hehehehe.... Lega xyah penin2 nk kumpul duit beli medela fs, coz my s3 pon bole fs dh. =P

Tp kalo nk buat tandem pump mcm agak ssh, sbb QQ suka tarik wayar tu smbil menyusu. Maklum laa...perangai baru cik QQ ni smbil df sambil tangan merayap. hehehe.... So Nad cari alternatif lain (tgk tu...ada je idea nye) utk still pam walopon df QQ, kalo x rugi susu sebelah lg akan mengalir je smbil df. Jd Nad decide utk beli manual pump 1, khas utk tandem pump je. Survey2 mcm2 brand.....unimom mezzo, avent manual, medela harmony....smua dh go tru harga n function.

Last2, smbil2 shopping kt anakku nad terpaut hati dgn manual bp brand anakku. Nmpk sangat user frenly + design botol cute & senang nk pegang time bf QQ. Mula2 igt nk tgk2 & banding kn function dgn medela brand. Last2 bila berkenan...Hubby suh trus bli je. Tq En Hubby yg belanja (mmg brg2 utk fully bf d bwh tanggungan beliau) sbb memahami. Sehingga saat ni, pam ni masih lg berkhidmat dgn cemerlang. Xde la terbuang susu.....tambahan pulak QQ kuat mnyusu dh skrg ni. Alhamdulillah...Allah permudah kn segala urusan Nad utk fully bf QQ.

BP Anakku yg murah tp sgt berguna.
source dari sini
Walopon Nad bkn agent anakku, malah xde mmber kad pon. Nad tetap nk puji2 bp yg berjasa ni. hehehe....

Ok la... Nak pg rehat, sbb lunch td duk kt meja sndri smbil pam je. Maka skrg baru nk g rehat sebtul nya sambil workout utk 2nd session. InsyaAllah.

Daa

2 comments:

aTy _faRed~ said...

selalu dok belik manual pump ni kat butik anakku belakang opis ni..kalau ok..mungkin ley try nanti..:)

ciNDerella stRikEr said...

alhamdulillah aty.. stakat nad pakai ni still berkhidmat dgn cemerlang. tp baru sebulan la kot. hehhehe