Kawan2 kite...!

Monday, August 1, 2011

2nd Ramadhan

Hye smua....

Mari berkongsi kisah si booYonG 8bulan ini berpuasa. Alhamdulillah, hari pertama (smalam) Nad berjaya tempuh dgn tenang...walopon bby dlm perut ni menendang dgn begitu hebatnya. Mgkin belum biasa dgn jadual mkn yg sudah berubah. Nad usap2 perut smbil memujuk & mntak sokongan bby utk teruskan puasa. Silap Nad jgk xbersahur 1st day tu. Rasa bersalah yg amat sgt & sgt sedey bila terima tendangan2 hebat terutama time lunch (maklum laa...Nad mmg xpenah skip lunch sblm ni). Nad kuat kn hati & Alhamdulillah, berjaya. Heheheh....

So, utk hari ke-2 ni Nad xmau seksa dia....sblm tido Nad janji dgn bby (spt biasa...conversation mmy-bby) akan bangun sahur pkol 4am. En Hubby dh siap2 tlg msk kn nasi sblm tdo. Nad akan bangun utk buat ayam masak kicap (feveret tuh) + sedikit sayur je nnt bila bangun. Janji dgn bby nk bgun pkol 4am, tp kunci jam pkol 4.30am....hehehee...mmy ddy cuba ngelat 30minit. =p
Alhamdulillah, tepat pkol 4 bby dh kejut kn Nad. Xperlu tggu jam loceng bunyi. Dia dh bg side kick versi sahur utk tuntut janji mmy ddy sblm tu. hahahaa.... Terkujat Nad bangun tgk jam, t'senyum2 Nad & En Hubby dgn perangai buah hati sorang ni. Kalo pasal mkn mmg tepati masa ye syg.....(sama mcm mmy je..=p)

Lega rasa dpt penuhkan perut sblm waktu imsak. Bekalan utk anakanda di dlm perut ni. Semoga tiada tendangan padu (tendangan2 manja mmy tggu) utk Ramadhan ke-2 ini. Oh ye....mlm ni nk masak ape ye utk berbuka?? Smlm berbuka d umah mak, so Nad hanya beli kuih je. Harini teringin mkn pecal la plak.........pastu masak ala kadar je la kn. Xlarat sgt nk berdiri lama2 kt dapur tu. heheheh.......

Semoga Nad + bby dpt tempuh 30hari ramadhan ni dgn tenang & diberkati Nya.

P.S: Mummy smua rajin masak x utk berbuka??? Nape Nad malas ek. hahaha...

5 comments:

wanie said...

wah... dpt kick dr baby ye... wanie plak baby tido jer masa puasa, maybe kenyang sgt2 kot.. bukan sahur mkn nasi pun, mkn roti dan susu jer... bila nak beli juadah berbuka ( roti john n murtabak) baru la baby tendang... heheheh, bila tarawih.. makin ligat tendang...

ciNDerella stRikEr said...

baik nye bby wanie. kalo dpt tendangan2 mnja best la jgk....tp kalo dia bg penalty kick, rasa nk tercabut usus perut ni. hehehehe

aTy _faRed~ said...

waaaahhh..dah 8 bulan..gigih nyer pose..!!! chaiyuk dear.. tapi para ibu ngandung dibolehkan membuka pose kalau sebab risaukan kesihatan diri... tapi tak boleh kalau untuk baby..:)[mungkin sebab kalau ibu tak makan jadi anak pon tak akan makan jugak lar kan..]

ciNDerella stRikEr said...

terpaksa kuat kn diri jgk la aty. kalo xpose pon segan jgk nk mkn time org lain sume berpuasa. cecehhh.. heheh

anisalya said...

semoga berjaya...
rugi jgk kalo x dpt puasa penuh kan?