Kawan2 kite...!

Thursday, May 19, 2011

22 minggu 2 hari

Salam smua...

Hello all mmy + m2B.

Rajin pulak harini Nad meng'GOOGLE' keperluan bayi akan dtg ni. hehee... Sebelum ni rasa macam terlalu awl nk buat sebarang persediaan. Tp bila dh sedar ada side kick dari dlm ni seolah2 warning....mummy, saye dh semakin mmbesar ok!!... So Nad gagahkan diri survey2 barang2 keperluan utk dia nnt.

So far, barang2 yg dh ada :

1) baby cot
- ni kakak Nad yg bg. Dulu dia beli kt anak dia, tp xpenah nk guna sbb anak lebih selesa tido skali dgn dia. So, drpd mmbazir....di turunkan laa kpd Nad. Alhamdulillah, jimat d ctu. Jenis dia spt d bwh cuma kaler biru.2. Barut
- Alhamdulillah. Mak Nad seorg yg cermat menyimpan & d sbb kn itu laa Nad dh ada 10keping barut utk bby ni. Tp Mak suh tmbah la lg 3-5keping yg baru. Nnt Nad akan survey2 mencari. Yg online pon cantik2 kn. hehehehe


3. Plastic BathTub
- Yg ni pon kakak Nad yg sulong dh pesan jgn beli. Ambik yg dia punya je. Masih dlm jagaan yg elok. Siap dgn bath mat lg. So xyah pening2 nk beli....walopon harga xseberapa, tp bole jimat juge. OOooyeaah!


4. Nappy liners
-Belambak adik Nad bg. Sbb dulu time dia pregnant terlebih2 beli, smpai masa dia xguna pon. huhuhuhu.... Last2 ada laa 3kotak dia bg kt Nad. Alhamdulillah, walopon blum ada plan mcm mn nk guna, amek kn je laa. Benda free jgn komplen. Hehehhee

5. Baby Pillow
- Yg ni xturun temurun dh. hehehe... Nad order dari penjara Batu Gajah (sbb kakak hubby warden kt sana...so bole dpt harga staff & sgt berbaloi). Tilam bby ni dari kabu dgn ukuran sendiri (ikut saiz katil & tebal 6inci) + 2 bantal petak + 2 bolster + 2 bantal karipap (mmg Nad suke sgt) dgn harga xsampai 100. So far sgt2 berpuas hati, sbb jahitan sgt halus & kaler pink. Sarung belom decide lg, sbb kain belum beli laa... InsyaAllah this week kami Nad usahakan.

lebey kurang gini r. Cuma kaler pink.


6. Rubber Cot sheet
- yg ni Nad beli time bby expo haritu. Hubby ckp penting, so Nad grab je la. Sshhh...jgn bgtau mak ye. Nnt dia marah sbb awal sgt beli. hohohooo



7. Breast Pump
- adik Nad dh ada 1set. Dia suruh ambik yg dia punya je. Tp dia punya jenis batery, so mcm x prefer sgt sbb kne byk pakai bateri. Nad masih memikirkan lg....setakat ni xde plan nk beli lg. Hubby suh tgk keadaan susu lps deliver bby dulu baru decide, nk pakai yg dh ada @ beli yg lebih convenience.

Setakat ni tu je lah yg ada. Baju2 ada la sket2 Nad dh beli (SSshhh...jgn bgtau mak ye..nnt dia bising sbb beli awal2) sbb geram sgt kt bby expo haritu. Sehingga harini, Nad cube avoid masuk kedai2 bby ni sbb takut terbeli. Nnt mak Nad bising. Walopon, sekarang anak ni dh 22minggu + 2hari. Dh nk masuk 6bulan. Mak Nad ckp, 7bulan ke atas baru bole beli...so genap 7bln je Nad akan serbu kedai2 ni smua. Hahahaaa...

ps: gmbar2 yg d tempek adalah ehsan dari encik GooGle....sbb Nad malas nk snap gmbar sebenar lg. hohohooo

4 comments:

~Yun~ said...

dgr ckp mak nad..yun pn 7 bulan bru serbu kedai,hehe!

b.E.L.L.e said...

bestnye semua benda org sponsor..hehe..jimat pon jimat...

suke tengok set tilam baby tuh..nampak gebu jer..mesti sonok bbay tidur ats tuh nanti..

btw, kite folo and link kamu ya.. =)

ciNDerella stRikEr said...

yun - tu la. sedaya upaya mematuhi pantang larang itu. walopon kadang2 terkantoi 1 @ 2. Tp masih terkawal. huhuhuhu

belle - seronok sbb ada 4beradik pompuan yg masing2 dh ada anak. so barangan turun temurun ni dh jd lumrah kami. berjimat selagi bole....utk masa dpn. hehe

ellisya said...

hehe..emy pon dh terbeli sebelum 7bln..bkn tk mo dgr ckp mak or org2 tua..tp pureen warehouse sale tu xbuat selalu kan..alang2 dh murah..tu pasal la terbeli gak..hehe