Kawan2 kite...!

Wednesday, July 3, 2013

Hurrmmm.... Fuuuhhh Fuhhhhh.....!

Hamboi...buat title entry pon nk tiup2 habuk dulu ye. heheheh...

Hello semua. Salam hujung Syaaban. Dah sampai nak masuk bulan Ramadhan ni baru ada semangat balik nk menulis. Almaklumlaaa...kemalasan ibu mengandung ni sukar di duga. Eh, salah kan hormon dalam badan ni ye. Nak tekan2 keyboard utk menaip pon memerlukan semangat yang kuat. hehehe

Ok la...disebabkan terlalu lama tidak bersiaran, maka banyak benda nak di story mory dalam blog ni. Sebagai perkongsian dan jugak untuk ingatan anak cucu bila masa menginjak tua nanti. ceceh..

Ok la. Kita bermula dengan kisah cik QQ. Alhamdulillah...sudah 22bulan usianya. Semakin cerdik, becok bercakap dan pandai buat perangai yg ..... *oohh sangat menguji kesabaran. Mungkin QQ semakin sedar yang dia hanya ada 4 bulan lg menjadi anak tunggal sebelum kelahiran adik. So, perangai yang lain mcm cuba ditonjolkan untuk mendapat perhatian. 

Antaranya :
- kalo pegi shopping....dah bg dia try kasut @ baju...mesti beli. Kalau tidak, mengamuk 1 kedai. So, kami akan belek betul2 dulu kualiti & harga sebelum bg QQ cuba. Jika tidak....??? Habis laa 1 kedai bergaung dgn suara lunak cik QQ ni. hehehe
- bila cik QQ kita ni tidur, kena pastikan susu & puting sentiasa dekat dengan dia. Kalau terlambat je refill susu time dia lapar (dalam tidur) @ cari puting x jumpa (sebab dia selalu baling merata) habis la mengamuk sampai bingit telinga ibu n ayah ni. 
- kalo dia lapar.....dah pandai minta nasi @ nak makan sendiri. Pernah 1 hari tu dia mintak nasi lemak tengah2 hari. Mana laa nak cari nasi lemak pukul 1 ptg anak oooii..
- semakin ligat menyepah rumah dan hanya akan mengemas sekiranya di ugut. 'kalau nak pg jalan2 kemas rumah dulu'...then baru dia kemas balik mainan yang disepahkan. Tp..ala2 je la kemasan dia tu. huhuhu.
- dah pandai tunjuk sikap loving dengan bear2 @ doll. Penyayang laa sangat tu. hehehe... Training awal2 sebelum nak jadi kakak la kut. =D

Macam2 laa perangai anak dara kesayangan Nad ni. Kalo marah je dah pandai merajuk paling muka @ cebik2 sedih. Saja jee nak melt kan hati mummy. hehehe..

Perihal adik baby pulak.
Alhamdulillah dah genap 20minggu di dalam rahim ibu. Semakin ligat bermain2 dalam perut ni sampai senak2 rasa nye. hehehe... Semalam pg check up di temani mak tok n Hubby. Alhamdulillah nampak gerakan2 aktif baby adik, sampai doctor pon tegur. 'Aiippp..duduk diam2 sat. Nam ambik gambar ni'. hehehee
Sekarang checkup scan d pusrawi dah pakai 4d scan. So bole la kerap teropong baby adik secara 4d. Dan....semalam la jugak terteropong 'bebird' baby adik yang obvious di skrin baru tu. Pandai baby adik tunjuk ye. Tersenyum ibu tengok. hehehe... Alhamdulillah.

Sekarang mabuk2 manja dah abis. Lega sangat + bersyukur kehadrat Illahi. Bole la jalani ibadah puasa nanti dengan bersemangat waja. hehehe

Ok la..Nad dah penat menaip ni. Semoga rajin untuk menulis lagi selepas ini. Nah layan gamba kakak QQ yang baru ye. 





Daaa

4 comments:

Mimy Hamid said...

Nad lama menghilang ....dah 20 minggu sudah....QQ pun dah big nk jd kakak

Cik Puan Rara said...

wahhhh kete dye ada lampu.nk pinjam bolehhh.hehe

~ NANA ~ said...

uiks dah nak dekat 2 tahun! cepatnyaaaaaa

ciNDerella stRikEr said...

mimy - tu laa... sejak preggy 2nd bby ni malas sangat nak menaip. memabaca blog org xmalas plak. hehehe.